1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn kutsub õpilasi osalema kirjanduskonkursil
Tallinn kutsub õpilasi osalema kirjanduskonkursil

Tallinn kutsub õpilasi osalema kirjanduskonkursil

Tallinna linn ja Vene teater kutsuvad õpilasi osalema kirjanduskonkursil „Luule ja proosa räägivad igas keeles“, mis toimub Vene kultuuri linnafestivali 9Ѣ FEST raames. Konkurss on pühendatud nii eesti kirjanike kui ka Eestiga seotud vene kirjanike loomingule. Finalistid osalevad galal, mille otseülekanne toimub 24. oktoobril. Võitja saab auhinnaks tahvelarvuti.

„Tallinnaga on seotud väga palju maailmakuulsaid luuletajaid ja kirjanikke. Nende loomingut on tõlgitud eesti ja vene keelest mitmesse maailmakeelde. Tänapäeva tehnoloogiad võimaldavad kirjandust lihtsasti inimeste lähemale tuua – puudub vajadus otsida raamatukogust või raamatupoest paberraamatut. Nutitelefoni, riideri või tahvelarvuti abil on võimalik raamatu ühe hetkega alla laadida, olgu see siis klassika või kaasaegne žanr. Peamine on tahtmine!“ ütles abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Ürituse korraldajad pakuvad noortele võimalust osaleda omanäolises kirjandus-teatri eksperimendis. Esmalt tuleb valida kirjanik või luuletaja – sobib nii kaasaegne autor kui ka klassik, kelle looming on seotud Tallinnaga ning kelle teosed on ilmunud kas eesti või vene keeles. Seejärel tuleb kaamera ees lugeda luuletust või proosalõiku (kuni 3000 tähemärki), mis on ilmunud lugeja poolt õpitavas võõrkeeles. Eesti koolide õpilastele sobiks näiteks Lydia Koidula luuletus Igor Severjanini tõlkes, vene koolide õpilastele aga Aleksandr Puškini luuletus August Sanga tõlkes. Soovi korral võib iga osaleja kasutada hoopis enda kirjanduslikku tõlget.

Iga osaleja võib esitada konkursile ühte mp4 formaadis video, mis tuleb saata aadressile 9fest@tallinnlv.ee. Kaaskirjas on vaja lühidalt tutvustada ennast ning lisada loetud tekst. Konkursi töid võetakse vastu 22. septembrist 10. oktoobrini 2020. Peaauhinnaks on tahvelarvuti ning ergutushinnaks riider.

Finalistid, kes pääsevad konkursi galale, valib välja linna esindajatest ning nimekatest Eesti teatrinäitlejatest koosnev žürii. Gala lavastaja on Vene teatri kunstiline juht Filipp Loss. Kontserdi otseülekanne toimub 24. oktoobril Vene teatri Youtube`is.

9Ѣ FEST Vene kultuuri linnafestival toimub Tallinnas 12.–25. oktoobril. Festivali kavas on fotokonkurss, õpilaste kirjanduskonkurss, e-loengud, ekskursioonid, e-kontserdid.

Head Uudised GoodNews