1. Avaleht
  2. Loodus
  3. Tallinn kutsub osalema aiakujunduse võistlusel Linn ja loodus käsikäes
Tallinn kutsub osalema aiakujunduse võistlusel Linn ja loodus käsikäes

Tallinn kutsub osalema aiakujunduse võistlusel Linn ja loodus käsikäes

Euroopa rohelise pealinna aastal soovib Tallinn eriliselt tähelepanu pöörata loodusele ja eriti just linnaruumis. Keskkonnahoiuga seoses pole aiakujunduses oluline mitte enam puhtalt ilu aspekt, vaid ka elurikkuse suurendamine ja kestlikkus. Sellest inspireerituna toimub Tornide väljakul 11. juunist kuni 16. septembrini aiakujunduse võistlus „Linn ja loodus käsikäes.“

Võistluse eesmärk on pakkuda välja inspireerivaid ja loomingulisi lahendusi, kuidas integreerida linna ja maastiku elemente ning kuidas luua terviklikke ja kaunilt kujundatud aiapiirkondi, mis ühendavad endas linnakeskkonna ja metsiku looduse.

„Tallinna linnaruumi iseloomustab parkide ja rohealade rohkus. See on midagi, mille üle saame uhked olla, sest paljudes teistes Euroopa linnades see nii ei ole. Rohealade kujundamise traditsioonid näitavad tugevat sidet loodusega ja aitavad rahustada Tallinna teist, industriaalset ja palju rahutumat poolt. Aiakunsti au sees hoidmisega rõhutame Tallinna kaunist ja looduslikku poolt veelgi ning saame seda rikastada,“ lausus võistluse korraldaja, Tallinna Euroopa rohelise pealinna ürituste projektijuht Kätlin Viksne.

Võistlusel saavad osaleda kõik, kes soovivad ja tahavad põneva ajakujundusideega võistlustulle astuda: vastavat eriala õpetavad koolid üle Eesti, valdkonna ettevõtjad, erinevad ühendused/organisatsioonid ja teised juriidilised isikud.

„Aiakujunduse võistlus on suurepärane võimalus näidata esiteks kõigile oma unikaalset aialoomise talenti ja kohtuda teiste loovate aiandushuvilistega ning loomulikult ka ainulaadne ja väärtuslik kogemus terveks eluks,“ sõnas tunnustatud aiakujundaja Maria Palusalu, kes on ise varasemalt samas kohas toimunud Tallinna lillefestivalil võistelnud ning panustab seekord korraldusliku poole pealt, osaledes ka hindamisprotsessis.

Võistluse täpsed osalemistingimused ja ajakava leiab siit.

Aiakunsti võistluse parim aiameister ning rahva lemmik, mille valivad aedade külastajad, tehakse teatavaks võistluse pidulikul lõpetamisel 16. septembril 2023.

Head Uudised GoodNews