1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tallinn tänab ja tunnustab rahvusvahelistel olümpiaadidel osalenud õpilasi
Tallinn tänab ja tunnustab rahvusvahelistel olümpiaadidel osalenud õpilasi

Tallinn tänab ja tunnustab rahvusvahelistel olümpiaadidel osalenud õpilasi

Täna kell 14.00 annavad Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja haridusameti juhataja Andres Pajula üle linna tänu ja tunnustuse rahvusvahelistel olümpiaadidel osalenud õpilastele. Vastuvõtule raekotta on kutsutud ka õpilaste vanemad, juhendajad ja koolide direktoreid.

Eesti koondisesse kuulus 21 Tallinna õpilast, kes võistlesid 12 erineval olümpiaadil ning kogusid ühiselt 21 medalit, neist kolm kuld-, kaheksa hõbe- ja kümme pronksmedalit.

Kõige rohkem medaleid tõid koju Tallinna Reaalkooli õpilased. Martin Rahe võitis kuldmedali rahvusvahelisel loodusteaduste olümpiaadil ning hõbemedalid rahvusvahelisel bioloogiaolümpiaadil ja Euroopa Liidu (EL) loodusteaduste olümpiaadil. Kaarel Kivisalu pälvis võistkondliku kuldmedali EL loodusteaduste olümpiaadil ning individuaalsed pronksmedalid rahvusvahelisel füüsikaolümpiaadil ja EL füüsikaolümpiaadil. Anna Pauliina Rumm sai individuaalse hõbeda rahvusvahelisel loodusteaduste olümpiaadil ja võistkondliku EL loodusteaduste olümpiaadil ning individuaalse pronksi rahvusvahelisel bioloogiaolümpiaadil.

Kaks medalit (kuld ja hõbe) sai Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilane Sofia Marlene Haug. Ühe medali võitsid Tallinna Inglise Kolledži, Tallinna Prantsuse Lütseumi, Tallinna Õismäe Vene Lütseumi ja Tallinna Õismäe Gümnaasiumi õpilased.

Lisaks mainitud koolidele esindasid Eestit veel Tallinna Tehnikagümnaasiumi, Tallinna 21. Kooli, Vanalinna Hariduskolleegiumi õpilased. Tallinna Tehnikagümnaasiumi õpilast ootab 1.-8. septembril ees veel rahvusvaheline informaatikaolümpiaad Jaapanis.

Pidulikul vastuvõtul Tallinna Raekojas esinevad õpilased Tallinna Inglise Kolledžist ning Gustav Adolfi Gümnaasiumist ja Tallinna Muusikakeskkoolist.

Head Uudised GoodNews