1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TALLINN TOETAB I Tallinn toetab erahuvikoolide tegevust pea veerand miljoniga
TALLINN TOETAB I Tallinn toetab erahuvikoolide tegevust pea veerand miljoniga

TALLINN TOETAB I Tallinn toetab erahuvikoolide tegevust pea veerand miljoniga

Tallinna linn toetab tänavu erahuvikoolide tegevust 242 000 euroga, et tagada lastele ja noortele mitmekülgne huviharidus. Toetus on mõeldud huvikoolide õpetajate töötasude maksmiseks ja õppevahendite soetamiseks.

Foto: Shutterstock.com

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul soovib linn erahuvikoole toetades pakkuda lastele ja noortele vanuses 7-19 eluaastat võimalikult laiahaardelist huviharidust. „Meie eesmärk on tagada lastele ja noortele võimalus tegeleda just neid huvitava valdkonnaga,” sõnas Belobrovtsev. “Linn toetab erahuvikoole juba neljandat aastat ja võrreldes eelmise aastaga on toetussumma 67 000 euro võrra suurem. Loodame, et linna toel saavad nende teenused kättesaadavaks veelgi suuremale hulgale lastest.“

Meie eesmärk on tagada lastele ja noortele võimalus tegeleda just neid huvitava valdkonnaga.

Toetust saavad 30 erahuvikooli, kus õpib kokku 6 600 Tallinna noort. Toetuse suurus erahuvikooli kohta on vastavalt õpilaste arvule 6000 kuni 17 000 eurot, mis makstakse välja üks kord aastas.

Foto: Shutterstock.com

Erahuvikoolid saavad linnalt toetust taotleda juhul, kui nad on tegutsenud Tallinnas vähemalt viis aastat, nende õppekavad on registreeritud Eesti hariduse infosüsteemis (EHIS) ja seal õpib vähemalt sada õpilast vanuses 7-19, kelle elukoht on Tallinn. Toetust taotleval erahuvikoolil peab olema haridus- ja teadusministri antud koolitusluba, tal ei tohi olla maksuvõlgu ega võlgnevusi Tallinna linna asutustele.

Toetuse maksmise aluseks on Tallinna Linnavolikogu kehtestatud Erahuvikooli toetuse andmise kord.

Head Uudised GoodNews