1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn tõi liinile uhiuued sotsiaaltransporditeenuse bussid
Tallinn tõi liinile uhiuued sotsiaaltransporditeenuse bussid

Tallinn tõi liinile uhiuued sotsiaaltransporditeenuse bussid

Täna tutvustasid abilinnapead Betina Beškina ja Andrei Novikov ning Tallinna Linnatranspordi esindajad TLT bussidepoos uusi sotsiaaltransporditeenust osutavaid mikrobusse.

Beškina sõnul on Tallinnas ligi 3400 sotsiaaltransporditeenuse kasutajat. „Teenus on suureks abiks inimestele, kes ei saa oma puude või erivajaduse tõttu kasutada ühistransporti. Sotsiaaltransporditeenus võimaldab neil ühiskondlikus elus aktiivsemalt osaleda ja parandab oluliselt ligipääsetavust vajalike sihtkohtadeni,“ ütles Beškina. „Liinivedudele on meil ligikaudu 750 sõidusoovi päevas, millest suurem osa on invatranspordisõidud koolidesse, töökohtadesse ja teistesse igapäevaselt vajalikesse asutustesse. Igapäevaselt on töös ligi 100 bussiliini. Umbes kümnendiku ulatuses on ka juhuvedusid, mis on näiteks sõidud arsti juurde või taastusravikeskustesse.“

„Linna eesmärgiks on pakkuda abivajajatele kvaliteetset sotsiaaltransporditeenust. Nüüd võime oma bussipargiga vägagi rahule jääda,“ ütles Novikov. „Uued bussid on turvalisemad ja mugavamad, seal on kliimaseadmed ja toonitud aknaklaasid. Bussidesse mahub korraga kaks ratastooli. Bussijuht saab abistada inimesi turvavööde kinnitamisel ja eraldi kinnitatakse nii ratastool kui ka reisija.“

TLT võttis pealinna sotsiaaltransporditeenuse üle käesoleva aasta algusest. Kvaliteetse teenuse pakkumiseks viis TLT läbi hanke uute invabusside liinile toomiseks. Uute sotsiaaltranspordibusside hanke võitis Veho.

Tegu on Mercedes-Benz Sprinteri väikebussidega, millest kaks on 9-kohalised M1 väikebussid ja 14 on 16-kohalised M2 väikebussid. Kõik sõidukid on varustatud ratastoolitõstuki ja kahe spetsiaalse ratastoolikohaga. Busside kogumaksumus oli 978 400 eurot.

Uute väikebusside tutvustusel osalesid ka ratastoolides inimesed, kes said kohapeal uue sõiduki võimalusi proovida. Uute bussidega jäädi väga rahule, hinnates neid mugavaks ja turvaliseks.

Head Uudised GoodNews