1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn töötab edasi pensionilisa soodustuse pakkujatega
Tallinn töötab edasi pensionilisa soodustuse pakkujatega

Tallinn töötab edasi pensionilisa soodustuse pakkujatega

Raha sukasääresTallinna Linnavalitsuse istungil tutvustatakse mullust koostööd lepingupartneritega, kes pakuvad Tallinna linnale koostööd pensionilisa soodustuste andmiseks.

Tallinna linna eesmärk on aidata pensioniealistele tallinlastele teha kättesaadavaks teenused ja kaubad, mis toetavad nende igapäevast toimetulekut. Selleks viidi 2013. aastal koostöös osaühinguga Euroapteek läbi pilootprojekt apteegikaupade müügisoodustuse rakendamiseks pensionilisa toetust saavatele tallinlastele. Kuna pilootprojekt ennast õigustas, siis korraldati otsing uute koostööpartnerite leidmiseks, et teha koostööd kaupade ja teenuste soodustingimustel pakkumiseks ka muudes eluvaldkondades.

Euroapteegil oli 2013. aasta lõpuks 45 505 registreeritud klienti.

„Mul on hea meel et linna hea algatus on levinud ning järjest rohkem eakaid tallinlasi kasutavad neile pakutavaid soodusvõimalusi. Oleme seni Eestis nende pakkumisel ainus omavalitsus, kuid loodan, et edaspidi tuleb hea algatuse järgijaid juurde,“ ütles abilinnapea Merike Martinson.

2014. aastaks sõlmiti peale läbirääkimisi koostöölepingud kokku 11 koostööpartneriga, kellest seitsmega osutus koostöö edukaks. Euroapteegiga jätkus pilootprojekti järgne koostöö, lisandus 9 671 uut pensionilisa soodustuse kasutajat ning aasta lõpus oli soodustuse saajaid kokku 55176 isikut. Keskmiselt tehti kalendrikuus apteegiketi apteekides 106 475 tehingut. Pharma Holding OÜ (Südameapteek) sai 9 275 uut pensionilisa soodustuse kasutajat; Fortuna Optika OÜ pensionilisa soodustust kasutas kokku 240 isikut; Infotark AS e Büroomaailma pakutavat pensionilisa soodustust kasutas kokku 180 isikut; BestEst Invest OÜ e Rehvikaubamaja  pensionilisa soodustust kasutas viis isikut; Osaühing Auto Jaoks pensionilisa soodustust kasutas neli  isikut; OÜ  BCA Autoekspert pensionilisa soodustust kasutas kaks isikut.

Apteegid rakendavad soodustust kõigilt müüdavatelt kaupadelt, välja arvatud soodusretseptiga müüdavad ravimid, soodustust on võimalik saada viie euro ulatuses kuus. Fortuna Optika OÜ rakendab prillide müügil soodustuse saajatele fikseeritud hinda või hinna vähendamist 29-95 eurot. OÜ Auto jaoks annab pensionäridest klientidele soodustust hooldus- ja remonditöödel 10%, BestESt Invest OÜ e Rehvikaubamaja vähendab soodustuse andmisel hinda 5%-30%, Infotark AS e Büroomaailm rakendab hinnasoodustust 5%, va soodushinnaga tooted.

Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuametile on nimetatud firmad teatanud soovist jätkata koostööd, samas on amet valmis koostööks ka teiste ettevõtetega,  kes on huvitatud pensionilisa soodustuste pakkumisest.

Head Uudised GoodNews