1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tallinn valiti Euroopa roheliseks pealinnaks
Tallinn valiti Euroopa roheliseks pealinnaks

Tallinn valiti Euroopa roheliseks pealinnaks

Tallinn võttis Lahtis Euroopa Komisjonilt vastu kõrge tunnustuse – tiitli Euroopa roheline pealinn 2023.

Tallinna tugevustena tõi žürii välja terviklikku lähenemist, tasuta ühistransporti, tööstuslike linnaalade rohelisemaks muutmist ja rohelise mõtteviisi saadikuks olemist.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ütles, et on suur rõõm võtta vastu niivõrd kõrge tunnustus. „Tänan žüriid selle au ja suure väljakutse eest kanda 2023. aastal Euroopa rohelise pealinna tiitlit. Konkursil osalemine on meil võimaldanud püüdlusi veelgi paremini mõtestada ja sõnastada, luua koostöövõimalusi ja vastu võtta strateegiaid. Kuid meie eesmärgiks ei ole mitte pelgalt tiitlid ja direktiivid, vaid ennekõike inimesed. Roheline pealinn tähendab meie jaoks seda, et Tallinn on oma inimeste jaoks sõbralik, mugav ja puhas tulevikulinn,“ rääkis linnapea ja lisas, et suur töö on veel ees. „Siinkohal tänan meeskonda ja kõiki kolleege, kes on aastate vältel pühendanud ja panustanud töös rohelise Tallinna nimel.“

Tänukõnes meenutas linnapea, et rohelise pealinna idee sündis 15 aastat tagasi just Tallinnas. Ta andis Euroopa Komisjonile üle seda päeva tähistava ajaloolise meene – pronksist tammelehe.

Head Uudised GoodNews