1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tallinna aasta linnakodanikuks saab ajaloolane Tiina Kala
Tallinna aasta linnakodanikuks saab ajaloolane Tiina Kala

Tallinna aasta linnakodanikuks saab ajaloolane Tiina Kala

Tallinna linnavolikogu algatatud aasta linnakodaniku tiitli saab tänavu linnaarhiivi teadur, ajaloolane Tiina Kala. Aunimetus antakse üle 28. novembril linnavolikogu istungil. Lisaks aunimetusele saab aasta linnakodanik disainer Riho Luuse klaasmeene, mille alusele on liimitud tükike Tallinna toomkiriku ligi 300 aasta vanusest vaskkatusest.

„Tänavune aasta on Tallinna jaoks eriline: möödub 800 aastat Tallinna esmamainimisest kirjalikes allikates. Meie kodulinna väärikat ajalugu on palju uuritud, kuid viimane akadeemiline käsitlus Tallinna ajaloost ilmus 50 aastat tagasi. Sellist suurt tööd väga tihti ette ei võeta. Tiina Kala on neljaköitelisena kavandatud „Tallinna ajaloo“ peatoimetaja. Kaks köidet on juba ilmunud ja ülejäänud kaks ilmuvad järgmisel aastal. Leidsime, et selle suure projekti eestvedaja esiletõstmine on põhjendatud. Seda enam, et Tallinn on esimene Eesti linn, kus pärast iseseisvuse taastamist on selline mahukas töö ette võetud,“ sõnas linnavolikogu esimees Tiit Terik.

Teriku sõnul esitati tänavu aasta linnakodaniku konkursile 24 kandidaati. „Valiku tegemine polnud lihtne, kuid otsus sündis konsensuslikult. Pean tunnistama, et nii mõnigi kandidaat vääriks lausa elutööpreemiat ja see oli ka mõnel juhul põhjuseks, miks valikusõelale ei jäädud, sest vaatasime tagasi just viimasel aastal tehtule,“ lisas ta

Valikukomisjoni kuulusid käesoleva aasta Tallinna vapimärgi kavalerid Aleksei Turovski ja Boriss Dubovik ning linnavolikogu fraktsioonide esindajad.

Head Uudised GoodNews