1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu tutvustas Kiievis targa linna foorumil Tallinna edulugu
Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu tutvustas Kiievis targa linna foorumil Tallinna edulugu

Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu tutvustas Kiievis targa linna foorumil Tallinna edulugu

1. oktoobril Kiievis toimunud konverentsi Kyiv Smart City Forum 2019 avapaneelis astus külalisesinejate seas üles ka Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu, kes tutvustas linnas kasutusel olevaid uudseid e-lahendusi ning jagas kogemusi era- ja avaliku sektori koostööst innovatsiooni edendamisel.

Kiievi linnapea Vladimir Klitschko ja linna IT juhi Yuri Nazarovi avasõnavõttude järel lavale astunud Tallinna abilinnapea tunnustas Kiievit tehtud edusammude eest ning kinnitas, et edumeelseid linnu seob huvi areneda, tehes seda erinevate sektorite koostöös. „Linna arengueesmärkide elluviimisel ei tohi me unustada, et targa linna edukus seisneb eelkõige inimkesksuse ja kasutajamugavuse saavutamisel. Tehnoloogia on siinjuures vaid vahend selle saavutamiseks“, sõnas Riisalu.

Kyiv Smart City Forum 2019 on üks peamisi targa linna arengut käsitlevaid sündmusi Ida-Euroopas, kus avaliku sektori esindajad, ettevõtjad, urbanistid ja teised eksperdid jagavad kogemusi ning parimaid praktikaid linnade nutikamaks ja elamisväärsemaks muutmisel. Tänavune foorum, mis sisaldas lisaks konverentsiprogrammile ka minimessi, oli järjekorras juba kolmas. Messialal oli oma toodetega väljas Tallinnas ühistranspordi piletisüsteemi arendav ettevõtte AS Ridango, kes täna pakub sama süsteemi integreeritud kujul ka Ukraina turul.

Head Uudised GoodNews