1. Avaleht
  2. Loodus
  3. Tallinna Botaanikaaed kutsub sügisandide teemapäevale
Tallinna Botaanikaaed kutsub sügisandide teemapäevale

Tallinna Botaanikaaed kutsub sügisandide teemapäevale

12. septembril algusega kell 10 toimub botaanikaaias teemapäev „Sügisannid toidulaual“. Meelte Aias toimuvad giidi juhendamisel ekskursioonid nii eesti kui vene keeles ja osaleda saab dolmade valmistamise praktilises töötoas.

Meie tervis ja heaolu sõltuvad suurel määral toidust, mille oma toidulauale valime. Et teha paremaid valikuid, on kasulik tundma õppida väärtuslikke toidutaimi. „Teemapäeval toimuvatel ekskursioonidel tutvustatakse tuntud söögitaimi nagu spargelkapsas ehk brokoli, tatar, lina, maapirn jpt. Võimalik on tundma õppida ka kaugemaid külalisi – tšiili hanemaltsa, õlisalveid, põldtutra, jakoonijuurt ja mitmeid teisigi väärtuslikke toidutaimi,“ tutvustab teemapäeva kuraator Krista Kaur. „Kell 12 algavas praktilises töötoas saab valmistada Lähis-Ida ja Vahemere köögis armastatud dolmasid. See on põnev toit, mis valmib erinevate täidistega täidetud viinamarjalehtedest. Töötoas tutvustatakse põnevaid fakte nii dolmade ajaloost kui ka viinamarjalehtede eripäradest,“ räägib Kaur. Töötoa läbiviija on viinamarjakasvataja Nele Jaago.

Päevakava:

10.00 Ekskursioon „Meelte Aia maitsed“ eesti keeles. Tutvume põnevate sügisandidega

12.00 Dolmade valmistamise praktiline töötuba

13.00 Ekskursioon „Meelte Aia maitsed“ vene keeles. Tutvume põnevate sügisandidega

15.00 Ekskursioon „Meelte Aia maitsed“ eesti keeles. Tutvume põnevate sügisandidega

Tallinna Botaanikaaia väliterritoorium ja kassa on avatud iga päev kell 10.00–19.00 kasvuhooned 11.00–19.00. Sissepääs teemapäevale tavahinnaga.

Head Uudised GoodNews