1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tallinna Jäätmekeskus avab nädalavahetuseti kaks ohtlike jäätmete kogumispunkti
Tallinna Jäätmekeskus avab nädalavahetuseti kaks ohtlike jäätmete kogumispunkti

Tallinna Jäätmekeskus avab nädalavahetuseti kaks ohtlike jäätmete kogumispunkti

Tallinna Jäätmekeskus avab 17. aprillil kaks ohtlike jäätmete kogumispunkti, mis on avatud nädalavahetuseti: üks võtab Tallinna elanikelt ohtlikke jäätmeid tasuta vastu Wismari tänava ja Toompuiestee ristmiku parklas ning teine Rannamäe tee ja Väike-Rannavärava tee ristmiku parklas.

Kogumispunktides saab ära anda patareisid ja akusid, aegunud ravimeid, lampe, tulekustuteid, mootori- ja toiduõli. Samuti on mõistlik kogumispunkti tuua kõikvõimalikud kodukeemiajäägid. Jäätmepunkti tuleks tuua näiteks remondist järelejäänud värvid, lakid ja muud sarnased ained. Vastu võetakse ka ohtlike jäätmetega määrdunud pakendid, näiteks värvipurgid.

Oranžiks värvitud merekonteineritele sarnanevad kogumispunktid on avatud laupäeviti ja pühapäeviti kella 10–15. Ohtlikke jäätmeid saavad ära anda ainult Tallinna elanikud, seetõttu tuleks kaasa võtta ID-kaart või juhiluba. Ettevõtteid ja asutusi jäätmepunktid ei teeninda, mistõttu ohtlike jäätmete suuremate koguste valdajad peavad oma jäätmed üle andma asjakohase keskkonnaloaga töötlejatele.

Vajadusel on kogumiskonteinereid võimalik liigutada paigast paika. Jäätmekeskuse tellimusel ehitatud kahe jäätmepunkti maksumus kokku on 30 000 eurot. Need on valmistatud äsja lõppenud rahvusvahelise jäätmekäitlusprogrammi Interwaste raames. Interwaste’i projektis osalesid partnerlinnadena veel Poola suurlinn Kraków, Portugalist Porto ning Ibiza ja Córdoba Hispaaniast. Kõiki osalisi iseloomustavad eripärase linnaarhitektuuri ja ajaloolise vanalinnaga keskused, kus jäätmekäitlus on keerukas just ruumivähesuse tõttu.

Head Uudised GoodNews