1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinna Keskraamatukogu kingib esimesse klassi minejatele lasteraamatu
Tallinna Keskraamatukogu kingib esimesse klassi minejatele lasteraamatu

Tallinna Keskraamatukogu kingib esimesse klassi minejatele lasteraamatu

KooliraamatReedel kell 14 esitletakse Tallinna Keskraamatukogus (Estonia pst 8) lasteraamatut „Kooliraamat“, mille on kirjutanud Indrek Koff ja illustreerinud Marja-Liisa Plats. Raamatu saavad kingiks 4764 sellel sügisel Tallinnas oma kooliteed alustanud last.

„Kooliraamat“ on kümnes Tallinna Keskraamatukogu välja antud kinkeraamat. Tallinna Keskraamatukogu direktori Kaie Holmi sõnul on keskraamatukogu 2007. aastal algatatud raamatute kinkimise projekti eesmärgiks tagada, et Tallinna koolide I klasside lapsed on koos õpetajatega läbi käinud tee koolist lähimasse raamatukokku ning koos on õpitud tundma raamatukogu teenuseid. Üheksa aasta jooksul on raamatukogu külastanud ja raamatu kingiks saanud üle 38 000 esimese klassi õpilase.

Eelnevatel aastatel on välja antud järgmised kinkeraamatud: Kairi Looki „Härra Klaasi pöörane muuseum“, Elina ja Joonas Sildre „Kuukassi koerused kosmoses“, Contra „Kõik on kõige targemad“, Mika Keräneni „Armando“, Kätlin Vainola „Suvevaheaeg koolis”,  Jaanus Vaiksoo „Onu Heino väike pere”, Ülle Kütseni „Väike puu ja rändur kuu” ning kaks raamatukogu jutuvõistluste parimate tööde kogumikku „Omad jutud“.

„Kooliraamatus“ kohtuvad lugejad Madise ja Fridaga, kes on lasteaiaga hüvasti jätmas ja keda ootab ees esimene koolipäev. Kõik see uus, mis kooliminekuga kaasneb, võib lapsele alguses üsna hirmutav olla. „Kooliraamat“ räägibki sellest, mis võib koolis juhtuda ja kuidas kooliga sõbraks saada.

Mitmeid lastekirjanduse auhindu pälvinud Indrek Koff on peale lasteraamatute kirjutamise ka mitmeid lasteraamatuid eesti keelde tõlkinud. Marja-Liisa Plats on illustreerinud üle 40 lasteraamatu ning tema töid iseloomustab uute tehnikate ja väljendusvahendite katsetamine. Indrek Koffi ja Marja-Liisa Platsi koostöös on varem ilmunud lasteraamat „Koju“ (2014), kus seigelnud Madisest ongi nüüd „Kooliraamatus“ sirgunud koolilaps.

Head Uudised GoodNews