1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Tallinna Keskraamatukogu kingib sel sügisel Tallinnas esimesse klassi läinud lastele raamatu
Tallinna Keskraamatukogu kingib sel sügisel Tallinnas esimesse klassi läinud lastele raamatu

Tallinna Keskraamatukogu kingib sel sügisel Tallinnas esimesse klassi läinud lastele raamatu

19. oktoobril kell 10 esitletakse Paepealse raamatukogus (P. Pinna 8) Urmas Nemvaltsi koomiksiraamatut “Laura, Martin ja Metsavana maailm”. Tegu on neljateistkümnenda Tallinna Keskraamatukogu kinkeraamatuga, mis jõuab lähiajal kõikide Tallinna koolide esimese klassi lasteni. Raamatu väljaandmisega tähistatakse ühtlasi Paepealse raamatukogus asuva Eesti suurima koomiksikogu 10. sünnipäeva.

Urmas Nemvalts on tuntud Mürakarude koomiksi ja Postimehe päevakajaliste karikatuuride autor ning illustreerinud ka arvukalt lasteraamatuid. Kirjandusdebüüdi tegi ta 2001 raamatuga „Trollilugu“. Temalt on ilmunud ka lasteraamatud „Väikeste meeste jutud“ ja „Väikeste meeste lennumasinad“.

Urmas Nemvaltsi sõnul on tegu tema seni parima raamatuga. “Raamat sisaldab palju sellest, millesse ma usun. Seda, et kui ilmas oleks vähem ahnust ja hirmu ning rohkem hoolimist ja armastust, oleks maailm palju parem paik.”

2007. aastal Tallinna Keskraamatukogu poolt algatatud kinkeraamatute projekti eesmärk on, et lapsed käiksid esimeses klassis õppimise ajal koos õpetajatega läbi tee koolist lähimasse raamatukokku ning õpiksid sel moel juba varakult lugemisest rõõmu tundma. Aastate jooksul on raamatukogu külastanud ja raamatu kingiks saanud üle 50 000 esimese klassi õpilase.

Kinkeraamatu üleandmise kokkuleppimiseks võtab raamatukogu koolidega ühendust. Tallinna Keskraamatukogust saab raamatut juba ka laenata ning samuti on seda võimalik lugeda e-raamatuna raamatukogu veebilehel ja e-raamatukogus OverDrive. Aasta lõpuks jõuab „Laura, Martin ja Metsavana maailm“ raamatukogudesse üle Eesti.

Kinkeraamatu väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital.

Head Uudised GoodNews