1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Keskraamatukogu kutsub veebi vahendusel uusi (digi)teadmisi omandama
Tallinna Keskraamatukogu kutsub veebi vahendusel uusi (digi)teadmisi omandama

Tallinna Keskraamatukogu kutsub veebi vahendusel uusi (digi)teadmisi omandama

Kevadine eriolukord andis Tallinna Keskraamatukogu raamatukoguhoidjatele head teadmised ja kogemused, kuidas inimestele videosildade kaudu vajalikku nõustamist ja õpet pakkuda. Raamatukogu ootab endiselt kõiki huvilisi, kes soovivad sel moel erinevaid oskusi arendada ja uusi teadmisi omandada.

Tallinna Keskraamatukogu haridustegevuse peaspetsialist Kristina Rood julgustab kõiki raamatukoguga ühendust võtma ja oma koolitusvajadustest rääkima. „Soovid suhelda pere ja sõpradega, aga ei tea, kuidas videokõnet teha? Tahad õppida näiteks seda, kuidas enda tehtud fotost kallile inimesele tähtpäevakaarti kujundada? Raamatukoguhoidjad oskavad Sind juhendada väga paljudel digi- ja ka muudel teemadel, nii individuaalselt kui grupiõppena, ja seda kõike tasuta,” ütleb Kristina Rood. „Isegi siis, kui me mõne keerulisema teema puhul kohe ise õpetada ei oska, siis kogenud infootsijatena oskame suunata, kuhu edasi pöörduda.“

Kõige sagedamini õpetavad raamatukoguhoidjad veebi või telefoni teel, kuidas kasutada e-raamatukogusid, järgnevad ID-kaardi ja arvuti algõppe koolitused. Sageli vajavad inimesed abi Skype’i ja Facebook’i kasutamisel, nutiseadme tundmaõppimisel ja interneti turvalisuse küsimustes. „Meil on eriti hea meel, et järjest enam jõuavad meieni digihuvilised seeniorid,“ ütleb Kristina Rood. „Meil on seenioride grupid Skype’is ja Facebook’is, kus omavahel suheldakse, jagatakse digiteadmisi jne. Kutsume nendega julgelt ühinema.“

Oktoobris, mis on kujunenud elukestva õppe propageerimise kuuks, toimuvad lisaks ka live koolitused Tallinna Keskraamatukogu Facebook’i lehel. Õppida ja uudistada saab, kuidas käib Facebook’is ürituste turundamine ning milliseid võimalusi pakuvad erinevad tehnikavidinad nagu graafikalaud, laserlõikepink ja 3D-printer.

Veebis toimuvatel koolitustel on võimalik osaleda kodust lahkumata, vaja on vaid nutiseadet või arvutit ning internetti. Koolituseks sobiva aja ja keskkonna saab kokku leppida e-posti aadressil ls@tln.lib.ee või telefonil 683 0917 või Skype’is aadressil: Tallinna Keskraamatukogu infoteenindus.

Head Uudised GoodNews