1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn kutsub tasuta laternamatkale
Tallinn kutsub tasuta laternamatkale

Tallinn kutsub tasuta laternamatkale

10. veebruaril toimub Paljassaares laternamatk, mille giidiks on tunnustatud matkajuht Mihkel Reile.

Foto: Pixabay

Pimedal ajal toimuval laternamatkal uudistatakse Paljassaare rikkalikku militaarpärandit, vaadatakse kauneid merevaateid ning räägitakse selle piirkonna kujunemisloost. Veel sadakond aastat tagasi oli tegemist eraldi saartega, mis inimjõu abil mandriga liideti. Paljassaarel on käinud ka tsaar Nikolai II.

Matkast kutsub osa saama Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova: „Kes on Paljassaare poolsaarel käinud, teab, et tegu on erakordselt põneva ja mitmekesise hoiualaga. Kuid giidiga matk õhtuhämaruses, mille keskmes on loodusväärtuste kõrval piirkonna ajalugu, pakub hoiualale teistsugust perspektiivi. Soovitan kindlasti end kirja panna ja matkast osa võtta,“ ütles Izmailova.

Laternamatkal saab nautida tervislikku liikumist ning ilusat ja põnevat vaadet, mida tekitab vanaaegsete õlilaternate valgus. Matka marsruut on 6 km ja selle läbimiseks kulub ligikaudu kaks ja pool tundi. Osalejaid ootab lõpp-punktis soe tee ning pirukas.

Matka alguspunkti viib kesklinnast tasuta buss, mis väljub kl 17:30 Kanutiaia pargi ääres olevast bussiparklast ning jõuab tagasi kesklinna orienteeruvalt kl 21:30.

Eelregistreerimine matkale avatakse 4. veebruaril kell 12 veebilehel www.tallinn.ee/est/keskkond/Oppematkad-looduses. Osalejate arv on piiratud!

Head Uudised GoodNews