1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Linnamuuseum sai uue juhi
Tallinna Linnamuuseum sai uue juhi

Tallinna Linnamuuseum sai uue juhi

Tallinna Linnavalitsus kinnitas tänasel istungil Tallinna Linnamuuseumi uueks juhiks kogenud muuseumitöötaja Heli Nurgeri, kes asub sellele ametikohale alates homsest, 29. oktoobrist.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul ootavad Linnamuuseumi uut juhti suured väljakutsed. „Tema igapäevaseks ülesandeks on juhtida ja arendada seitset eriilmelist filiaali ühendavat organisatsiooni, toetades oma tööga muuseumi missiooni koguda, uurida ja säilitada Tallinna ajalugu. Kuid tuleb olla ka toetav, innustav ja ühendav juht ning luua oma meeskonnale loovalt töine ja motiveeriv töökeskkond,“ märkis Belobrovtsev. „Usun, et Heli Nurgeril oma valdkonna asjatundjana on olemas vajalikud kogemused ja eeldused seatud eesmärkide elluviimiseks.“

„Tallinna Linnamuuseum koos oma filiaalidega on kahtlemata üks Eesti esindusmuuseume,“ ütles Heli Nurger. „Linnamuuseumis on tehtud väljapaistvat tööd – muuseumil on hea maine ning muuseumi tegevus paistab silma nii kultuuriuudistes kui näiteks suvises tänavapildis Tallinna vanalinnas. See näitab, et Linnamuuseumi kollektiiv on professionaalne ja edumeelne ning minu roll on luua tingimused, mis võimaldaksid kolleegidel anda oma parim panus. Soovin olla nii koostöö algataja kui ka meeskonna edumeelsete algatuste toetaja, et muuseumi kvaliteet püsiks jätkuvalt kõrgel.“

Heli Nurger on olnud muuseumivaldkonnaga seotud juba 1994. aastast, töötades Harjumaa Muuseumis esmalt koguhoidja-teadurina, seejärel muuseumipedagoogina ning lõpuks muuseumi direktorina. Ta oli ka aktiivne liige Eesti Muuseumiühingu juhatuses. Aastal 2006 asus Heli Nurger juhtima Padise kloostrit. 2015. aastal käivitas ta Eesti kultuuripärandi ajakirja „Pööning“ väljaandmise ning on jätkuvalt selle vastutav väljaandja, toimetaja ja kaasautor. Heli Nurger on kaks korda pälvinud Muinsuskaitseameti aastapreemia, viimati Padise kloostri varemete konserveerimise projekti eestvedajana tänavu oktoobris.

Heli Nurger on omandanud Tallinna Ülikoolis eesti keele ja kirjanduse õpetaja ning Haapsalu Kutsehariduskeskuse tekstiilitöö eriala. Ta on läbinud Eesti Kunstiakadeemia muinsuskaitse ja restaureerimise eriala magistriõpingud ning praegu jätkub tema haridustee Tartu Ülikooli kultuurikorralduse eriala magistriõppes.

Tallinna Linnamuuseumi direktori vaba ametikoha täitmiseks kuulutas Tallinna Kultuuriamet 25. augustil välja avaliku konkursi. Konkursile esitati 27 sooviavaldust, hindamisvooru tulemusel kutsuti vestlusvooru 8 kandidaati.

Head Uudised GoodNews