1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Tallinna linnavolikogu valis esimeheks Jevgeni Ossinovski
Tallinna linnavolikogu valis esimeheks Jevgeni Ossinovski

Tallinna linnavolikogu valis esimeheks Jevgeni Ossinovski

Tallinna linnavolikogu uus koosseis pidas 18. novembril esimese istungi, kus valis uueks esimeheks Jevgeni Ossinovski.

Kuni esimehe valimiseni juhatas istungit linna valimiskomisjoni esimees Priit Lello, kes seejärel andis istungi juhatamise üle vast valitud esimehele. Jevgeni Ossinovski poolt hääletas 71 kohal olnud linnavolikogu liikmest 46. Opositsioon esitas esimehekandidaadiks Riina Solmani, kelle poolt hääletas 23 liiget. Pärast tulemuste kinnitamist andis volikogu eelmise koosseisu aseesimees Kristen Michal Ossinovskile üle esimehe ametiketi.

Jevgeni Ossinovski tänas hääletajaid toetuse eest ja ütles, et tema jaoks on esimeheametis olulised demokraatlikkuse suurendamine volikogus ja keskkonnateemad.

Teise päevakorrapunktina määrati volikogu aseesimeeste arv. Vastavalt tehtud otsusele on Tallinna linnavolikogul sarnaselt eelmisele koosseisule kaks aseesimeest. Esimeseks aseesimeheks valiti 49 poolthäälega Kalle Klandorf ja teiseks 41 poolthäälega Kristen Michal.

Järgmine istung toimub 25. novembril. Siis on päevakorras linnapea valimine, linnavalitsuse koosseisu kinnitamine, linnavolikogu alatiste komisjonide moodustamine ja komisjonide esimeeste ja aseesimeeste valimine.

Head Uudised GoodNews