1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna merepäevadel saab tasuta õppereisidel Aegna saarega tutvuda
Tallinna merepäevadel saab tasuta õppereisidel Aegna saarega tutvuda

Tallinna merepäevadel saab tasuta õppereisidel Aegna saarega tutvuda

Tallinna merepäevadel saab tasuta õppereisidel Aegna saare looduse ja kultuurimälestistega tutvuda. Tallinnast vaid 14 kilomeetri kaugusel asuv Aegna saar on 80% ulatuses kaetud metsaga ning kuulub looduskaitse alla. Aegna saare loodus on väga mitmekesine ja liigirikas. Erilisust ja omanäolisust lisavad nii rohkearvulised rändrahnud kui saarel paiknevad militaarrajatised.

Temaatilised saareekskursioonid toimuvad Tallinna Merepäevade kava raames juba neljandat aastat järjest. Saare huvitavat loodust ja ajalugu tutvustavad Aegna loodusmaja metoodik Eliko Petser ja dendroloog Olev Abner.

Õppereisid toimuvad laupäeval, 15. juulil ja pühapäeval, 16. juulil. Eestikeelsetele õppereisidele väljub buss mõlemal päeval Reisisadama A-terminali bussiparklast kell 10.00. Venekeelsetele õppereisidele väljub buss mõlemal päeval Reisisadama A-terminali bussiparklast kell 10.30. A-terminali parklasse jõutakse tagasi orienteeruvalt kell 17.00 (eestikeelne grupp) ja 17.30 (venekeelne grupp). Õppereisil liigutakse ühtse grupina ning õppepäeva jooksul läbitakse maastikul ligi 6 km pikkune marsruut, mistõttu ei ole alla 6-aastastel lastel õppematkal osalemine soovitatav.

Piknikusöögi ja joogivee paluvad korraldajad osalejatel ise kaasa võtta. Aegna loodusmaja poolt pakutakse osalejatele teed ja kohvi.

Igas rühmas saab osaleda maksimaalselt 24 inimest. Iga õppereisil osaleja tuleb eraldi registreerida, k.a laps. Eelregistreerimine algab 30. juunil kell 10.00 Tallinna veebilehe aadressil http://www.tallinn.ee/Oppereisid-Aegnale-2017

Head Uudised GoodNews