1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tallinna mineraalinäitusel tohib eksponaate katsuda
Tallinna mineraalinäitusel tohib eksponaate katsuda

Tallinna mineraalinäitusel tohib eksponaate katsuda

Kui muidu tohib näitustel mineraale vaadata klaasi tagant, siis “Mineraalid-superstaarid! Maa alt koju” puhul on jõutud lahendusteni, kus eksponaate saab lähedalt oma silmaga näha ja katsuda.

Näituse on loonud viie riigi kõrgkoolid ja teadusasutused: Lorraine’i ülikool Prantsusmaalt, FCT-Universidade Nova de Lisboa Portugalist, Tšehhi geoloogiateenistus, Oulu ülikool Soomest ning Tallinna Tehnikaülikooli muuseum ja geoloogiainstituut.

Näituse ettevalmistused algasid aasta eest. Esmalt käidi kolleegidega Euroopas koos, et viia kokku ideed ja teostus. “Meie eesmärk on pakkuda eeskätt just kooliõpilastele hästi praktilist kogemust ja põnevat avastamisrõõmu maateadustest,” ütles geoloogiainstituudi dotsent Veiko Karu.

Näituselt saab vastuseid küsimustele, kuidas universum ja metallid tekkisid või milline on metallide teekond suurest paugust tänapäevani, mil neist on saanud tsivilisatsiooni alus. Ekspositsioon annab hea ülevaate sellest, kui palju igapäevaselt kasutame ja tarbime esemeid, mille tootmiseks tuleb materjale välja tuua maapõuest.

Näitus on huvilistele tasuta ja avatakse 17. oktoobril kaubanduskeskuses T1 Mall of Tallinn. Pärast saab sellest üle Euroopa liikuv rändnäitus.

Head Uudised GoodNews