1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Mustjõe Gümnaasiumi uus maja sai nurgakivi
Tallinna Mustjõe Gümnaasiumi uus maja sai nurgakivi

Tallinna Mustjõe Gümnaasiumi uus maja sai nurgakivi

Juba tuleva õppeaasta algusest saavad Tallinna Mustjõe Gümnaasiumi õpilased õppida uues moodsas majas – täna paigaldati kooli uuele hoonele (Paldiski mnt 83) nurgakivi.

Nurgakivi asetasid abilinnapead Vadim Belobrovtsev ja Eha Võrk, Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi ning Tallinna Haridusameti, kooli ja ehitaja esindajad.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul saavad Haabersti lapsed tuleval aastal uue ja uhke koolimaja, kus on ligikaudu 900 õppekohta. „Mustjõe Gümnaasiumi amortiseerunud hoone rekonstrueerimine oli hädavajalik, lisaks valitseb piirkonnas ka koolikohtade järgi suur nõue, sest sealne kiire kinnisvaraarendus on meelitanud Haaberstisse elama palju lastega peresid,“ rääkis Belobrovtsev. „Kuna vana maja ei olnud enam tänase päeva kontekstis piisavalt funktsionaalne ega võimaldanud vajalikke ruume ehitada, tuli see uue rajamiseks suures osas lammutada ning nüüd oleme paigaldamas nurgakivi õppehoonele, mida koolipere juba väga ootab.“

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et Mustjõe gümnaasiumi uut maja on pingsalt oodatud ning viimaste aastate investeeringud haridusvaldkonda on võimaldanud pakkuda linnaosa noortele head õpikeskkonda. „Pärast Mustjõe gümnaasiumi renoveerimist saab Haabersti linnaosas koolihoonete renoveerimisega ring täis. Võime siis uhkusega öelda, et kõik Haabersti koolimajad on renoveeritud ning linnaosa õpilastele on tagatud kaasaegsed tingimused nii õppe- kui ka huvitegevuseks,“ ütles linnaosavanem. „Lisaks Mustjõe gümnaasiumi renoveerimisele käivad suuremahulised rekonstrueerimise tööd veel Järveotsa lasteaias ja Järveotsa tee 33 hoones, kuhu rajatakse samuti lasteaed,“ jätkas Hanimägi.

Ehitustöödega alustas Ramm Ehituse OÜ tänavu juulis. Hoone valmib kava kohaselt augustiks 2021 ning õppetööd saab seal alustada kuu aega hiljem, 1. septembril.

Tallinna Mustjõe Gümnaasiumi eelkäijaks peetakse 1960. aastal ENSV ministrite nõukogu otsusega loodud 45. keskkooli, mis omakorda loodi Eesti Raudtee keskkooli nr 1. asemele. Kooli eelmine hoone ehitati 1964. aastal ja see oli praeguseks nii füüsiliselt kui ka moraalselt vananenud.

Koolihoone rekonstrueerimise käigus lammutati olemasolev võimla- ja aulakorpus ning rajatakse uus, tänapäeva tingimustele vastav õppekompleks koos õuealaga. Lisaks hoonele saab kool ka renoveeritud staadioni jooksuradade ja jalgpalli kunstmuruväljakuga ning erinevate atraktsioonidega, kus õpilastel võimalus aktiivselt vahetundidel aega veeta ja õuesõpet läbi viia. Peale rekonstrueerimist on Mustjõe Gümnaasiumi pindala 7500 ruutmeetrit, millest saab rõõmu tunda ligi 900 õpilast ja üle 70-liikmeline koolipere. Projekti eelarve on 8,7 miljonit eurot.

Uue maja valmimiseni tegutseb Mustjõe Gümnaasium asenduspindadel Mattiase Põhikooli hoones (Karjamaa 18), Karjamaa Põhikooli hoones (Karjamaa 1) ja Tallinna Õismäe Vene Lütseumi ruumides (Õismäe 28).

Head Uudised GoodNews