1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna päeva raames saab homme osaleda mitmetel vahvatel üritustel
Tallinna päeva raames saab homme osaleda mitmetel vahvatel üritustel

Tallinna päeva raames saab homme osaleda mitmetel vahvatel üritustel

Foto: Pixabay

Homme toimuva Tallinna päeva noorteprogrammi on oma panuse andnud ka noored, kelle kaasabil on toimumas nii hommikuorienteerumine, inspireeriv fotoretk Lasnamäel, elamusterohke kultuuriralli pealinna suuremates kultuuriasutustes kui ka noortebändide kontsert Vabaduse väljakul. Üritused algavad juba hommikul kell 9 hommikul ja vältavad õhtuni välja.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on lisaks tänavusele põnevale noorteprogrammile eriti rõõmustav see, et Tallinna päeva korraldusmeeskonnas on kaasa löömas mitmeid aktiivseid ja tegusaid noori. “Soovime Tallinna päeval ikka ka noori pildil hoida ja suuresti tänu aktiivsetele noortele endile toimub see ka sellel aastal. Kõik üritused, mis Tallinna päeva programmis on noortele suunatud, on noorte endi panusel ka sündinud – alates ideest korralduseni välja. Loodan siiralt, et selline aktiivselt noori kaasav praktika, mis rikastab oluliselt linnaelu ja –ruumi, jätkub meil ka edaspidi,” tutvustas abilinnapea.

Soovime Tallinna päeval ikka ka noori pildil hoida ja suuresti tänu aktiivsetele noortele endile toimub see ka sellel aastal.

Algusega kell 9 korraldavad noored MTÜ-st Spordicom Tallinna päeva hommikuorienteerumise, kuhu on osalema oodatud nii koolinoored kui ka kõik teised huvilised. Neljakilomeetrine võistlusrada algab Linnahalli ees ning kulgeb peamiselt mere ääres, läbides Kultuurikilomeetrile jäävaid olulisi maamärke, sealhulgas ka Patarei vangla ja Lennusadama territooriumit. Üritusega soovitakse osalejatele pakkuda võimalust avastada Tallinna vaatamisväärsusi, nautida mereäärset liikumist ja saada lisaks ka uusi teadmisi.

Registreerimine ja lisainfo SIIT!

Kõik fotograafiahuvilised saavad aga nautida Lasnamäe võlusid läbi kaamerasilma koos noorte fotograafidega ühingust Photowalk Estonia. Nii toimub Tallinna päeval kaks fotoretke, millest esimene algab kell 16 Pae pargist ja teine kell 18 aadressilt Ümera 35. Mõlemad retked kestavad kokku tund kuni poolteist ja osalejatel ei ole vaja kaasa võtta muud kui endale sobilik fototehnika.

Ürituste eesmärk on avastada uusi ja vanu perspektiive Lasnamäest kui ühest mitmetahulisest ja väga suurest osast Tallinnas, arendada ühiseid fotograafiaoskusi ning kohtuda uute nägudega, kelle pilte ja tegemisi märkame võibolla ainult Instagramis.

Ürituste eesmärk on avastada uusi ja vanu perspektiive Lasnamäest kui ühest mitmetahulisest ja väga suurest osast Tallinnas.

Fotoretke elluviijateks on noored Photowalk Estonia grupist, kes korraldavad ühiseid pildistamisretki, millega on oodatud ühinema kõik fotohuvilised, olenemata eelnevatest oskustest või tehnika tasemest.

Registreerimine ja lisainfo SIIT!

Tallinna päeva kultuuriralli on täiesti esmakordne üritus noortele, kuhu oodatakse osalejaid vanuses 14–19. Ürituse raames külastatakse kuue tunni vältel üheskoos huvitavaid ja atraktiivseid kultuuriasutusi ning saadakse osa põnevatest lugudest ja seikadest. Külastusi viib läbi giid. Üritus toimub kell 9–14.

Ürituse raames külastatakse kuue tunni vältel üheskoos huvitavaid ja atraktiivseid kultuuriasutusi.

Plaanis on käia tutvumas Rahvusooper Estonia, Tallinna Linnateatri ja Tallinna Linnamuuseumi majadega. Kultuuriralli peakorraldajaks on noored Tallinna linna noortevolikogust.

Tallinna päeva noorteprogrammi lõpetab meeleolukas noortebändide kontsert Vabaduse väljakul algusega kell 16.30. Üles astuvad noortebändide konkursilt tuttavad kollektiivid, nagu Fuqtual, Up the Sky, 3Ainsus.

Kogu Tallinna päeva kavaga saab tutvuda SIIN!

Head Uudised GoodNews