1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tallinna parima naissportlase tiitli pälvis vehkleja Katrina Lehis
Tallinna parima naissportlase tiitli pälvis vehkleja Katrina Lehis

Tallinna parima naissportlase tiitli pälvis vehkleja Katrina Lehis

Täna õhtul Raekoja platsil ja Õpetajate majas toimunud pidulikul tunnustusstseremoonial selgusid tänavused Tallinna parimad sportlased ja võistkond – parima naissportlase tiitli pälvis vehkleja Katrina Lehis, parima meessportlase tiitli sõudja Jüri-Mikk Udam ja parimaks sportmängude võistkonnaks kuulutati BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond.

„Tänavusel spordiaastal on meie sportlased taaskord muutunud olude kiuste saavutanud rahvusvahelistel võistlustel kõrgeid kohti, tuues koju nii olümpiamedaleid kui ka maailmameistri tiitleid. Seejuures on kodupublikule ja kõigile spordisõpradele pakkunud kirjeldamatut rõõmu ja suurepäraseid kaasaelamishetki. Aasta sportlase valimine on juba pikk traditsioon, millega soovime oma spordikangelasi tunnustada ja tänada, edasiseks tegevuseks jõudu ja indu lisada ning ka noori spordiharrastajaid julgelt unistama innustada. Esmakordselt toimub sportlaste tunnustamine tänavu kogu linnarahva ees Raekoja platsil,“ rääkis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart oma tervituskõnes.

Tallinna aasta parasportlase tunnustus anti ujuja Matz Topkinile, aasta juuniorsportlane on ujuja Eneli Jefimova ja aasta parimaks noorte spordiklubiks valiti Kalevi Ujumiskool. Erandkorras tunnustati tänavu ka TalTech/Tradehouse võrkpallinaiskonda suurepäraste saavutuste eest 2020/2021 hooajal.

Katrina Lehis tuli Tokyo olümpiavõitja naiskondlikus epeevehklemises ja võitis olümpiamängudel pronksmedali individuaalses epeevehklemises. Katrina Lehise treener on Nikolai Novosjolov, naiskonna peatreener Kaido Kaaberma.

Jüri-Mikk Udam võitis tänavu sõudmise Euroopa meistrivõistlustel paarisaerilise neljapaadis pronksmedali ja Tokyo olümpiamängudel finaalis saavutasid 6. kohta. Jüri-Mikk Udami treener on Veikko Sinisalo.

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond on  Eesti meister ja karikavõitja 2020/2021 hooajal, esmakordselt võitsid Eesti -Läti Ühisliiga ja Korvpalli Meistrite Liigas kvalifikatsiooniturniiri ning pääsesid edasi alagrupiturniirile. BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener on Robets Štelmahers.

  • Tallinna 2021. aasta parima sportlase ja võistkonna valimisel oli internetihääletuse teel võimalus osaleda kõigil linlastel. Tänavusel rahvahääletusel olid parima naissportlase kandidaatideks Anett Kontaveit, Epp Mäe, Katrina Lehis, Irina Embrich ja Erika Kirpu. Aasta meessportlase nominentideks on Erko Aabrams, Peeter Olesk, Jüri- Mikk Udam, Daniel Zaitsev, Johannes Erm ning sportmängude võistkondadest on nominentideks esitatud BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond, Tallinna FC Flora jalgpallimeeskond, Sparta Team Automaailm saalihokimeeskond, TalTech/Tradehouse võrkpallinaiskond ja Tallinna FC Flora jalgpallinaiskond.
  • Tallinna parima sportlaste nominentideks olid spordialaliitude esitatud sportlased, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tallinn ja kes on edukalt võistelnud täiskasvanute rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ning sportmängude võistkond, kelle kodusaal ja kodumängud toimuvad Tallinnas ning kes on tulnud Eesti meistriks kõrgeimas meistriliigas, saavutanud kõrge koha kas piirkondlikus või Euroopa liigas.
  • Interneti hääletustulemuste põhjal tegi lõpliku otsuse Tallinna Spordi- ja Kultuuriamet. Kandidaatide paremik koostati vastavalt sportlase või võistkonna sportlikest saavutustest, Tallinna esindamisest nii Eestis kui ka rahvusvahelisel areenil ning sportlase või võistkonna tegevusest noortespordis ja kohalikus spordielus, sealhulgas ürituste korraldamisel, eeskujuks olemisel ja sportliku eluviisi propageerimisel. Tallinna linn on aasta sportlasi ja sportmängude võistkondi pärjanud aastast 1994 ja tänavu toimus tunnustusüritus 26. korda.

Tänavused tiitlisaajad kuulutati välja täna Raekoja platsil toimunud avalikul tunnustustseremoonial, millele said kaasa elada ka kõik pöidlahoidjad.

Head Uudised GoodNews