1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinna riigigümnaasiumide juhtideks saavad Raino Liblik, Indrek Lillemägi ja Alo Savi
Tallinna riigigümnaasiumide juhtideks saavad Raino Liblik, Indrek Lillemägi ja Alo Savi

Tallinna riigigümnaasiumide juhtideks saavad Raino Liblik, Indrek Lillemägi ja Alo Savi

Tallinna Mustamäe Riigigümnaasiumi direktoriks valiti Raino Liblik, Pelgulinna Riigigümnaasiumi direktoriks Indrek Lillemägi ja Tõnismäe Riigigümnaasiumi direktoriks Alo Savi.

Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi direktorina töötava Raino Libliku sõnul toovad riigigümnaasiumid pealinna uusi suurepäraseid valikuid noortele. Emili Kooli praegune juht Indrek Lillemägi näeb kolme gümnaasiumi korraga loomises selliste võimaluste avanemist, mis ühe kooli rajamisel võimalik poleks. Põlva Gümnaasiumi juht Alo Savi asub käivitama juba kolmandat riigigümnaasiumi ja peab väga oluliseks püüdlemist õppijakeskse kooli poole.

„Soovisime leida kolmele Tallinna riigigümnaasiumile ühekorraga direktoreid, et nii koolide loomine kui ka edasine tegevus saaks toimuda koostöiselt,“ ütles haridus- ja teadusministeeriumi riigikoolide osakonna juhataja Raivo Trummal ja lisas, et uute juhtide ülesandeks on õppekorralduses kujundada koolideüleseid koostöövorme.

Konkursil osales kokku 42 kandidaati.

Esimesena alustab tööd Mustamäe Riigigümnaasium – 1. septembril 2022 Akadeemia teel avatavasse kooli on planeeritud 1080 õppekohta. Aasta hiljem lisanduvad 1080 õppekohaga Pelgulinna Riigigümnaasium Kolde puiesteel ja 900 õppekohaga Tõnismäe Riigigümnaasium Endla tänaval. Kõikidele riigigümnaasiumidele ehitab riik nüüdisaegsed koolihooned, mis pakuvad gümnaasiumiõpilaste vajadustele disainitud õppekeskkonda.

Indrek Lillemägi
Raino Liblik
Head Uudised GoodNews