1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinna Spordikool avas vastuvõtu järgmiseks kaheks hooajaks
Tallinna Spordikool avas vastuvõtu järgmiseks kaheks hooajaks

Tallinna Spordikool avas vastuvõtu järgmiseks kaheks hooajaks

Tänavu juba viiendat hooaega lõpetav Tallinna Spordikool on välja kuulutanud konkursi andekate noorsportlaste vastuvõtuks järgmiseks kaheks hooajaks.

Spordikool ootab kandideerima noorsportlasi, kes on lõppeval hooajal silmapaistvalt esinenud ja otsustanud edaspidi just saavutusspordile pühenduda. Vastuvõtt on avatud järgmistele erialadele: epeevehklemine, iluuisutamine, iluvõimlemine, džuudo, jäähoki, karate, kergejõustiku mitmevõistlus, kiiruisutamine, korvpall, käsipall, laskesuusatamine, maadlus, poks, rannavõrkpall, sulgpall, taekwondo, tennis, ujumine, võrkpall ja erinevate individuaalalade koondrühm.

Taotluste esitamise tähtaeg on 27. mai.

Nendele sportlastele ja treeningrühmadele, kes vastu võetakse, hakkab kool lisaks klubitreeningutele pakkuma lisatreeninguid, laagreid ja välisvõistlustel osalemise võimalusi lähtuvalt konkreetsest spordialast. Eesmärgiks on eelkõige silmapaistvate sportlike saavutusteni jõudmine koostöös pealinna spordiklubide ja Tallinna Spordikooliga.

Spordikooli juhataja Maksim Butšenkovi sõnul on viie aasta jooksul spordikoolist kujunenud sportlike traditsioonide, vigastusriski ennetava sportimise ning rekordite ja medalite kasvulava. „Viie aastaga oleme välja töötanud ja rakendanud uusi projekte ja programme noorte saavutussportlaste füüsise ja sotsiaalsete oskuste arendamiseks ja treenerite koolitamiseks,“ nentis ta.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on Tallinna Spordikool keskendunud eeskätt saavutusspordi edendamisele. „Spordikooli rolliks on spetsiifilisemalt saavutusspordi edendamine läbi täiendava treening- ja võistlusväljundi loomise ja tugiteenuste osutamise,“ märkis ta. „Viis aastat tagasi loodud spordikool ühendab tänaseks enam kui 20 treenerit ja 500 noorsportlast. Loodetavasti lisavad ka järgmised aastad spordikooli saavutuste nimistusse üha uusi silmapaistvaid rekordeid ja säravaid medaleid.“

Tallinna Spordikool asutati Tallinna spordi- ja noorsooameti hallatava asutusena 2014. aastal. Spordikooli tegevuse eesmärk on võimaldada 11–19‑aastastel, erandjuhtudel kuni 23-aastastel sportlastel, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri järgi Tallinna linn, tegeleda saavutusspordiga.

Head Uudised GoodNews