1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TALLINNA TALENT I Muusikakonkurss „Tallinna talent“ ootab osalejaid
TALLINNA TALENT I Muusikakonkurss „Tallinna talent“ ootab osalejaid

TALLINNA TALENT I Muusikakonkurss „Tallinna talent“ ootab osalejaid

Tallinn kuulutab teist korda välja õpilaste muusikakonkursi „Tallinna talent“, mille eesmärk on esile tuua ja toetada pealinna musikaalselt andekaid õpilasi. Kahekümnele parimale osalejale saab osaks pealinna talendikaima noormuusiku tiitel ja ühekordne stipendium, mida saab rakendada edasiseks arenguks muusikavaldkonnas.

Konkursi algataja, linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on suurepärane, et muusikakonkursist „Tallinna talent“ on saamas iga-aastane kultuurisündmus, mis annab pealinna noortele lisamotivatsiooni oma annet veelgi kaugemale arendada. „Värske UNESCO muusikalinnana oleme võtnud nõuks veelgi rohkem panustada, et toetada muusikute järelkasvu ja noori talente. Ootame kõiki Tallinna noormuusikuid konkursil osalema, oma andekust näitama ja väärikalt žüriilt tagasisidet saama. Konkursil osalemine on noortele oluline võimalus esineda esinduslike kontserdisaalide lavadel armastatud muusikute ees ning Tallinna talendiks valitud saada on kindlasti suur tunnustus, mis võib olla noore interpreedi väljakujunemise teekonnal määrava tähtsusega,“ nentis Kõlvart.

Konkursil osalemine on noortele oluline võimalus esineda esinduslike kontserdisaalide lavadel armastatud muusikute ees ning Tallinna talendiks valitud saada on kindlasti suur tunnustus, mis võib olla noore interpreedi väljakujunemise teekonnal määrava tähtsusega.

Fotod: Albert Truuväärt

„Tallinna talendi“ konkurss kulmineerub 15. mail piduliku lõppkontserdiga Estonia kontserdisaalis, kus kahtkümmet parimat konkursil osalejat pärjatakse 1000-eurose ühekordse stipendiumiga, mis on suunatud osalemiseks konkurssidel, meistriklassides ja koolitustel nii Eestis kui välismaal või muusikariista soetamiseks. „Stipendiumi idee ei ole ainult premeerida parimaid, vaid selgitada välja noori muusikuid, kellel on potentsiaali osaleda rahvusvahelistel konkurssidel ja kes vajavad nendeks valmistumisel rahalist lisatuge. Meil on küll tugev muusikaline vundament, aga peame panustama ka jätkusuutlikule tulevikule. Meie noored talendid ongi meie tulevik,“ lisas Kõlvart.

Foto: Pixabay

2022. aastal toimub konkurss solistidele ja ansamblitele kahes kategoorias: vokaalmuusika ja instrumentaalmuusika, mõlemas saab teha valiku klassika, levi- ja rahvamuusika ning improvisatsiooni vahel. Konkursi eripäraks on, et improvisatsiooni valinud osalejale antakse võimalus kasutada esinemisel ühte konkursi korraldaja poolt väljapakutud lindistust „Tallinna häälega“.

Kuna tänavu on konkursil osalejate arv eeldatavasti suurem kui eelmisel aastal, siis korraldatakse konkurss kahes voorus: videovoor ja lavavoor. Teise vooru pääsenud õpilased selgitab välja nimekatest muusikutest koosnev žürii. Kitsendusena on lisatud konkursi tingimustesse klausel, mille kohaselt ei saa konkursil osaleda õpilased samas vanusegrupis, milles nad eelneval aastal Tallinna talendi tiitliga pärjati.

Foto: Shutterstock.com

Alates 19. jaanuarist oodatakse konkursile registreeruma kõiki Tallinna üldharidus- ja huvikoolide õpilasi, kelle vanus jääb vahemikku 7-19 aastat. Registreerimisankeet palutakse täita õpilase juhendajal või haridusasutuse esindajal ning ankeedi esitamise lõpptähtaeg on 21. veebruar 2022.

  • Konkursi korraldamist koordineerib Tallinna Haridusamet. Lisainfot konkursi korralduse kohta leiab aadressil Tallinn.ee!
Head Uudised GoodNews