1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TALLINNA TULEVIK I Täna algab Tallinna linnaruumifestival „Tulevik on täna/v“
TALLINNA TULEVIK I Täna algab Tallinna linnaruumifestival „Tulevik on täna/v“

TALLINNA TULEVIK I Täna algab Tallinna linnaruumifestival „Tulevik on täna/v“

Täna ja homme toimub Tallinnas esmakordselt linnaruumifestival „Tulevik on täna/v“. Kahel päeval toimuval sündmusel võetakse põneva programmiga fookusesse pealinna linnaruum, kliimaküsimused ning Tallinna tulevikuperspektiivid.

Kell 12 algava festivali avavad Tallinna Linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski ning Tallinn 2023 Euroopa rohepealinna juht Krista Kampus. Festivalipäevade südameks on olulised diskussioonid ning kuulata saab põnevaid arutelusid linnaruumiteemadel. Arutlusele tulevad näiteks tõukerataste eelised, puudused ja tulevikuperspektiivid linnas, Tallinna müra- ja õhusaasteprobleemide lahendamine, haljastuse olulisus kuumalainete ja üleujutuste ajal ning 30 km/h tunnikiiruse kehtestamine pealinnas. Lisaks jagab festivalil kogemusi 2021. aastal Euroopa rohepealinna tiitlit kandnud Lahti linn.

Festivalil toimuvad ka tasuta kontserdid, kus astuvad lavale EiK koos Maris Pihlapi ja Mattias Tirmastega ning Robert Linna koos Marten Kuningaga. Rävala puiesteel toimub kahel õhtul tasuta öökino, külastada saab haruldast Välisministeeriumi kilukarbisaali, osaleda erinevates töötubades jalgrataste hooldamisest aknalauaaianduseni ning vaadata põnevaid temaatilisi näituseid.

Tallinna Linnavolikogu poolt korraldatava ürituse taustast rääkides ütles Tallinna Linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski, et festivali eesmärk on näidata, kui mitmekülgne võib olla elu linnas, kui tänavatele mahutada lisaks autodele ka inimesed koos põneva programmiga. „Katsetame koos elanikega tänavaruumi erinevaid palgeid ja saame näha, millist mõju omab tänavate teadlik sulgemine, elanike kaasamine ning aktiivne osalemine linnaelus,“ rääkis Ossinovski. „Meie eesmärk on Tallinna linnaruum muuta inimestele elukeskkonnana mõnusamaks ja rohelisemaks ning nendele muutustele Tallinnas hoogu anda,“ ütles volikogu esimees.

Festivali vajalikkusest kõneledes nentis Ossinovski, et Tallinn Euroopa rohepealinnana hakkab senisest rohkem rõhku panema keskkonnateadlikele valikutele ning lähenemisviisidele ja linnaruumifestival on hea viis olulisi teemasid lähemale tuua ning seda nii linnarahvale kui -juhtidele. Sündmuse toimumispaigaks ja fookuseks on valitud südalinna tänav just seetõttu, et tuua tähelepanu asjaolule et Tallinnas aina suurenev autostumine ei ole jätkusuutlik, süvendades keskkonnareostust, elurikkuse vähendamist ja mõjudes negatiivselt inimeste tervisele.

  • Festivali toimumiseks suletakse autoliiklusele kolmeks päevaks Rävala puiestee lõik Solarise keskusest Kentmanni tänavani.
  • Festivali täispikk programm on leitav Tallinna kodulehelt!
Head Uudised GoodNews