1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TAGASI KOOLI I Tallinna Ülikooli Üliõpilaskond ja algatus Tagasi Kooli lõid käed, et tuua eriolukorrast sõltumata õpilasteni võimalused tutvuda erialadega
TAGASI KOOLI I Tallinna Ülikooli Üliõpilaskond ja algatus Tagasi Kooli lõid käed, et tuua eriolukorrast sõltumata õpilasteni võimalused tutvuda erialadega

TAGASI KOOLI I Tallinna Ülikooli Üliõpilaskond ja algatus Tagasi Kooli lõid käed, et tuua eriolukorrast sõltumata õpilasteni võimalused tutvuda erialadega

Alates tänasest saavad gümnaasiumi õpilased ja teised huvilised minna 45 minutiks tudengivarjuks Tallinna Ülikooli üliõpilastele Zoom platvormi vahendusel. Üliõpilased on välja pakkunud ligi 100 kohtumise aega ning õpilastel on võimalus online’is tutvuda 28 Tallinna Ülikooli erialaga. Osalemiseks tuleb valida sobiv eriala ja tudengivarjutamise aeg Tagasi Kooli lehelt.

Tallinna Ülikooli Üliõpilaskond ja algatus Tagasi Kooli lõid käed, et tuua eriolukorrast sõltumata õpilasteni võimalused tutvuda Tallinna Ülikooli erialadega. Tallinna Ülikooli Üliõpilaskonna Tudengivarju nädala projektijuht Lydia Kurus rääkis: “Eriolukord on sundinud meid kõiki olukordi ümber hindama, õppima ja kiiresti reageerima. Tudengivarju nädal ei ole selles osas erand”. Ta lisas: “Vajadus info järele pole õpilastel kusagile kadunud, mistõttu selle asemel, et Tudengivarju nädal ära jätta, soovisime varjutamise koostöös Tagasi Kooliga ümber mõtestada ja kutsume kõiki õpilasi osalema”. Tudengivarjutamise eesmärk on anda infot õpilastele teadlike õppimise valikute tegemiseks.

Tagasi Kooli algatuse juht Teibi Torm rõõmustas koostöö üle: “Meil õnnestus koos üliõpilasesindusega vähem kui kahe nädalaga projekt ja veebikeskkond valmis saada”. Torm lisas: “See kogemus näitab, kui palju potentsiaali on erinevates online võimalustes ning kuivõrd paindlikud saame olla, et anda õpilastele ajakohast infot”. Üliõpilased on juba oma kutsed Tagasi Kooli keskkonda lisanud ja õpilastel on vaja ainult sobiv eriala valida.

Tallinna Ülikooli suhtekorralduse 3. kursuse tudeng Rando Aljas on valmis tudengivarje võtma. “Mina tegin oma valiku eriala valikul just tänu tudengivarjutamisele!” ütles Aljas ja lisas: “Tänu sellele, et tudengivarjutamine toimub e-keskkonnas, saan ma pakkuda 8 aega 8 erineval päeval.” Aljas loodab, et ka õpilased on avatud uutmoodi võimalustele: “Sellisel moel tudengivarjutamine saab kindlasti olema väga põnev ka varjudele, sest e-keskkonnas kohtumine annab võimaluse küsida ja uurida asjade kohta, mida võib-olla ei julgeta silmast-silma küsida.”

27.04–10.05 ootavad Tallinna Ülikooli tudengid gümnaasiumiõpilasi ja teisi huvilisi 45 minutistele tudengivarju kohtumistele Zoom keskkonnas. Sobivad eriala ja tundegivarjutamise aja leiab Tagasi Kooli lehelt. Rohkem infot leiab ka Facebook’i üritusest. Zoom tudengivarjutamist korraldab Tallinna Ülikooli Üliõpilaskond koostöös MTÜ Tagasi Kooliga.

Head Uudised GoodNews