1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Tallinnal on koostamisel muusikalinnastrateegia
Tallinnal on koostamisel muusikalinnastrateegia

Tallinnal on koostamisel muusikalinnastrateegia

Tallinn otsustas sel aastal kandideerida UNESCO loovlinnade võrgustiku muusikalinnaks.

Tallinna kultuuri- ja spordiameti juhitud töörühm ootas aprillikuu jooksul muusikavaldkonna spetsialistidelt ideepakkumisi, milliseid algatusi, projekte või programme võiks Tallinn muusikalinnaks saades ellu viia. Esitatud ideedest moodustatakse nelja-aastane strateegia.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev ütles, et muusikalinnaks pürgimisega võtab Tallinn kohustuse mitte ainult toetada ja võimendada toimivat muusikaelu, vaid ka hoolitseda pealinna muusikakultuuri kestepidevuse eest. „Oleme veendunud, et ainuüksi meie senine muusikalugu on piisavalt võimas, et vääriksime kohta UNESCO loovlinnade võrgustiku auväärses nimekirjas. Samas on vaja palju ka ära teha, et kanda saavutatu eest hoolt. Seetõttu kogume lisaks tavapärastele muusikavaldkonna sündmustele, festivalidele ja tegevustele ka uusi algatusi nii kontserdikorralduse, muusikaettevõtluse ja rahvakultuuri kui ka laste ja noortega seotud valdkondades,“ sõnas Belobrovtsev.

Strateegiasse oodatakse ettepanekuid, mis pakuvad terviklikku ja pikaajalist lahendust mõnele muusikavaldkonna ees seisvale väljakutsele, suurendavad üleüldist kaasatust ja ligipääsetavust muusikale kõikides ühiskonnagruppides, sisaldavad vähemalt mõnda horisontaalsetest teemadest – järelkasvu toetamine, digipööre ja uued tehnoloogiad, rohepööre ja keskkonnateadlik muusikakorraldus, rahvusvaheline koostöö, Tallinna ja Eesti rahvusvaheline turundamine – ning aitavad kaasa linna üldisele arengule ja ÜRO säästva arengu eesmärkide saavutamisele. Ideid saab veel esitada 1. maini aadressil ragnar.siil@creativitylab.ee.

See, kas Tallinn osutub muusikalinnaks, selgub hilissügisel.

Võrgustikus on seitse kategooriat: disainilinnad, filmilinnad, gastronoomialinnad, kirjanduslinnad, käsitöö- ja rahvakultuurilinnad, muusikalinnad ja meediakultuurilinnad. Üks linn saab kuuluda vaid ühte kategooriasse. Eestist kuuluvad võrgustikku kirjanduslinn Tartu ning käsitöö- ja rahvakunstilinn Viljandi.

Head Uudised GoodNews