1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnas avati Gruusia Vabariigi esimese esinduse asukohas mälestustahvel
Tallinnas avati Gruusia Vabariigi esimese esinduse asukohas mälestustahvel

Tallinnas avati Gruusia Vabariigi esimese esinduse asukohas mälestustahvel

Fotod: Raepress

Neljapäeval, 7. mail avasid Gruusia Vabariigi suursaadik Tea Akhvlediani ja Tallinna linnapea Taavi Aas Raua haljakul (Raua tn ja Kreutzwaldi tn nurgal) mälestustahvli, mis märgib selles piirkonnas asunud Gruusia Vabariigi esimese esinduse asukohta.

„Gruusia Vabariigi esimene ametlik esindus Eesti Vabariigis asus aastatel 1920-1921 Tallinnas, Narva mnt 20,“ teatab mälestustahvel. „See mälestustahvel tähistab 100 aasta möödumist esimese Gruusia Demokraatliku Vabariigi loomisest ja on paigaldatud Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal.“

Toonane saatkonnahoone hävis sõjatules. Praegu asub Gruusia Suursaatkond aadressil Viru väljak 2, Metro plazza majas.

Eesti ja Gruusia suhted on just viimase poole aasta jooksul eriti tihedaks muutunud. Mäletatavasti viibis Tallinna linnapea Taavi Aas 25. – 27. aprillini töövisiidil Gruusia pealinnas Thbilisis. Kohtumisel sealse linnapea Kakha Kaladzega allkirjastasid linnapead koostööleppe Tallinna ja Thbilisi vahel ning seadsid sihte edasiseks koostööks.

ERSO ja orkestri aupeadirigent Neeme Järvi annavad aga juunis Eesti Vabariigi 100. aasta juubeli tähistamiseks kontserdi 13. juunil Gruusia pealinnas Tbilisis ja Musta mere äärses Batumis 15. juunil. Kontserditega aga alustatakse 11. juunil Jerevanis.

Head Uudised GoodNews