1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnas avati isata laste päevakeskus
Tallinnas avati isata laste päevakeskus

Tallinnas avati isata laste päevakeskus

PäevakeskusesNovembris avati Tallinnas, aadressil Toompea 3, päevakeskus, mis on mõeldud Põhja-Tallinna ja Tallinna kesklinna isata lastele.

MTÜ Isata Laste Heaks poolt avatud päevakeskuses pakuvad koolituse läbinud tugiisikud kaks korda nädalas lastele õpiabi, eluks vajalike oskuste õpetust ja  päevast huvitegevust.

Keskusesse oodatakse kõiki Põhja-Tallinna ja kesklinna piirkonnas elavate üksikvanematega perede lapsi vanuses 7-12 eluaastat. Päevakeskus on avatud teisipäeviti ja neljapäeviti 14.30-17.30 aadressil Toompea 3. Päevakeskuse külastajaid toitlustab soodushinnaga OÜ Kõlakoda. 18. detsembril kingib Olde Hansa restoran lastele jõuludeks paki magusate mandlitega.

Päevakeskuse juhi Mati Ilmjärve sõnul on keskuse peamiseks eesmärgiks vähendada üksikvanemate hoolduskoormust. „Üksikvanemad on tihti ääretult keerulises seisus. Kõik perekonna elukorralduslikud kohustused tuleb neil üksi kanda. Püüame nende elu veidi lihtsamaks teha ja anda neile natukene aega koduste jõulude ettevalmistamiseks. Vahest tuleb aga kasuks seegi, et lapsed, kes kasvavad isata, saavad meie juures meisterdada ja õppida,“ selgitas Mati Ilmjärv.

Rohkem infot MTÜ Isata Laste Päevakeskuse kohta leiab: www.isatalasteheaks.ee või MTÜ Isata Laste Heaks Facebook’i lehelt.

MTÜ Isata Laste Heaks projekti tegevusi toetab Hasartmängumaksu Nõukogu. Samuti on MTÜ Isata Laste Heaks www.armastanaidata.ee annetuskeskkonna liige, kuhu on koondunud mõjukad heategevusorganisatsioonid. Annetuskeskkonna asutasid 2008. aastal Swedbank ja Heateo Sihtasutus, et anda Eesti annetuskultuuri arengule hoogu juurde.

Üksikvanemaga pere lastele ei ole olnud varasemalt Tallinnas eraldi päevakeskust. Päevakeskus on avatud selleks, et vähendada üksikvanemaga perede vanemate hoolduskoormust ja pakkuda lastele täiendavat sotsiaalset tuge.

Head Uudised GoodNews