1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnas peetakse täna esimest ülelinnalist seenioride suvesimmanit
Tallinnas peetakse täna esimest ülelinnalist seenioride suvesimmanit

Tallinnas peetakse täna esimest ülelinnalist seenioride suvesimmanit

Täna algusega kell 14.00 toimub Väike-Õismäe tiigi kaldal amfiteatris ülelinnaline seenioride suvesimman. Tegemist on esimese sellelaadse üritusega, kus osalevad Tallinna linnaosade sotsiaal- ja päevakeskuste ringide tantsijad, lauljad, käsitöömeistrid jpt.

Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi selgitas, et kõigis kaheksas Tallinna linnaosas on erinevate nimedega päevakeskused, kus tegutsevad eakate huviringid ning korraldatakse kontserte ja kohtumisi, kuid ühiseks peoks pole seni kokku saadud. „Suvesimman ongi kõigi keskuste ühine hooaja lõpupidu, kus lauldakse ja tantsitakse ning näidatakse üksteisele aasta jooksul tehtud käsitööd. Oluline on viia inimesed teineteisega kokku kogu Tallinnas ning selline formaat on suve ühiseks vastu võtmiseks vägagi sobilik,“ sõnas linnaosa vanem.

„Lisaks mitmekülgsele meelelahutusprogrammile on tiigi kaldale välja pandud ka käsitööde näitus-müük, kust leiab nii keraamikat kui ka siidisalle, kudumeid ja tikitud esemeid ning lapitehnikas ja kangastelgedel kootud vaipu,“ lisas Hanimägi.

Esimest korda toimub selline üritus Haabersti Sotsiaalkeskuse eestvedamisel Väike-Õismäel, kuid järgmisel aastal korraldatakse seda juba mõnes teises linnaosas.

Simman algab esinejate rongkäiguga Väike-Õismäe tiigi promenaadil ja seejärel toimub lauluklubide ühendkoori kontsert, milles on ligikaudu 150 lauljat. Edasi näeb nii show– line– kui rahvatantsu, laulavad erinevad ansamblid ja koorid. Et peomeeleolu ei langeks esineb rahvamuusikaansambel Lõõtspillipoisid, kellega koos saab nii laulda kui tantsida.

Suvesimman on osalejatele tasuta ja kõik huvilised on oodatud.

Head Uudised GoodNews