1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinnas sõidutavad õpilasi kolm uhiuut koolibussi
Tallinnas sõidutavad õpilasi kolm uhiuut koolibussi

Tallinnas sõidutavad õpilasi kolm uhiuut koolibussi

Tallinna Linnatransport ja Tallinna linn suunasid alates novembrist pealinna ja lähiümbruse kooliõpilasi teenindama uhiuued turvalised koolibussid Scania Irizar I4.

„Tavapärasel kooliajal sõidab koolibuss pealinnas kolmel liinil: Viimsi keskus – Balti jaam, Tammneeme – Balti jaam ja Tiskre – Balti jaam. See tagab tiheda asustusega äärelinnadest mugava ja kiire ühenduse kesklinnaga, kus paljud õpilased käivad koolis või huviringis. Peale selle saavad koolid busse tellida ka näiteks õpilaste laagritesse viimiseks või ekskursioonidele sõiduks,“ rääkis abilinnapea Vadim Belobrovtsev. „Koolibussi kasutamine on õpi­lastele tasuta, selleks peavad nad bussi sisenemisel näitama juhile õpilaspiletit. Koolibuss on ka turvaline, sest teisi sõit­jaid sinna ei lasta. Kuid lisaks kõigele oli meile oluline veel see, et koolibussid oleksid vahva välimusega ja vastaksid õpilaste soovidele.“

Abilinnapea Andrei Novikov lisas, et kindlasti on Tallinna koolibusside näol tegemist Eesti kõige kaasaegsemate ja turvalisemate koolibussidega – need vastavad kõikidele turvanõuetele ja tagavad liikumisvõimaluse ka ratastooliga sõitjatele. „Kõik kolm bussi on varustatud invatõstukiga ja igasse bussi on lisaks tavareisijatele turvaliselt võimalik paigutada ka kaks ratastoolis reisijat. Busside istmed on varustatud kolme punkti turvavöödega. Lisaks oleme koolibussi juhtideks valinud bussijuhid, kellel on pikaaegne kogemus tellimusvedudega ja lastegruppide sõidutamisega,“ selgitas Novikov.

Koolibussid eristuvad linnapildis ka välimuselt, sest erinevalt teistest ühissõidukitest on need kujundatud ideekonkursil valitud kavandi järgi, mis on inspireeritud turvaliselt koos reisimisest. Kujunduse autor on loovagentuur Optimist Creative.

Head Uudised GoodNews