1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnas toimub rahvusvaheline merepäästekonverents
Tallinnas toimub rahvusvaheline merepäästekonverents

Tallinnas toimub rahvusvaheline merepäästekonverents

Tänasest 16. maini toimub Tallinnas rahvusvaheline merepäästekonverents, kus keskendutakse innovatsioonile ning mehitamata vee- ja õhusõidukite kasutamisele merepäästes.

„Merepäästes on määrav reageerimise kiirus, mistõttu on oluline leida uusi lahendusi ja tehnoloogiaid, mis aitaksid elu, tervist ja keskkonda päästa. Lisaks tehnoloogiale on kriitilise tähtsusega koostöö teiste riikidega, et ka keerukates oludes läbiviidavad otsingu- ja päästeoperatsioonid oleksid efektiivsed ja kõigile osapooltele ohutud,“ ütles konverentsi juhataja, PPA laevastiku juht Kaupo Läänerand.

Neljandat aastat korraldatav rahvusvaheline konverents keskendub merepääste tulevikule, kus räägitakse mehitamata vee- ja õhusõidukitest, tihedamast koostööst riikide, aga ka haridusasutuste ja ettevõtete vahel ning keerukate operatsioonide (masspääste, keemiaõnnetus) läbiviimisest merel. Varem on konverentsi võõrustanud Soome piirivalve. Eesti PPA võtab konverentsi külalisi vastu esmakordselt.

Konverentsil osaleb üle 200 inimese umbes 30 riigist üle maailma. Lisaks on esindatud enam kui 30 merendusega tegelevat ettevõtet.

Head Uudised GoodNews