1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TalTechis algas kevadine stipendiumivoor
TalTechis algas kevadine stipendiumivoor

TalTechis algas kevadine stipendiumivoor

Alanud on kandideerimine Tallinna Tehnikaülikooli Arengufondi stipendiumidele, mida annavad välja Eestis tegutsevad ettevõtted ja eraisikud. Stipendiume on kokku 118, need on välja pannud Tallinna Tehnikaülikooli Arengufondi 35 koostööpartnerit.

Alates sellest aastast saab üks üliõpilane avalduse esitada kuni kolmele stipendiumile. „Soovitan tudengitel teha oma valik juba varakult ning alustada aegsasti dokumentide ettevalmistamisega,“ lausus SA Tallinna Tehnikaülikool Arengufondi juhataja Elinor Toming.

Mitmed koostööpartnerid on stipendiumite suurust tõstnud: bakalaureuseõppes 2000 euroni, magistriõppes 3000 euroni ning doktoriõppes 5000 euroni.

Tudengite toetamisse panustab ka ülikool ise: kui aasta eest loodi Ukraina tudengite toetusfond, siis emeriitrektor Andres Keevalliku 80. sünnipäeva puhul asutati stipendiumifond, mille eesmärk on toetada andekaid ja edasipüüdlikke IT doktoriõppe üliõpilasi. Esimesi stipendiume sellest fondist antakse välja 2023. aasta sügisesel konkursil. Praegu on kõigil võimalik aga fondi omapoolne panus anda tehes toetuseks ülekanne tehnikaülikooli annetusportaalis.

Tudengite õpinguid toetavate ettevõtete seas on nii Arengufondi püsivaid koostööpartnereid kui ka uusi annetajaid. 2003. aastast stipendiume välja paneva Viru Keemia Grupi personaliosakonna juhataja Tea Allikmäe hinnangul loovad tänased tudengid meile parema tuleviku. „Ootame kandideerima tudengeid, keda huvitab tööstussektor ja inseneeria, aga ka keskkonnasäästlikud tehnoloogiad ja vastutustundlik ettevõtlus,“ tõi Allikmäe välja. „Meil on vaja nutikaid, aktiivseid ja teotahtelisi inimesi. Seega jätkame stipendiumite väljaandmist, et populariseerida inseneriharidust ja tunnustada tublimaid,“ lisas Allikmäe.

„Stipendiumite väljaandmine on AS Balbiino jaoks pigem missioonitunde projekt, panustamine noorte haridusse,“ hindab AS Balbiino personalijuht Piret Lätik-Lumi. Balbiino annab igal aastal välja ühe bakalaureuse- ja ühe magistriõppe taseme stipendiumi, selle aasta summad on vastavalt 2000 ja 3000 eurot. „Tõenäoliselt püüame traditsiooni jätkata, võimalusel ja vajadusel teeme koostööd nii ülikooli kui ka stipendiaatidega,“ lausus Piret Lätik-Lumi.

Tallinna Tehnikaülikooli Arengufond tegutseb alates 1991. aastast. Kõige pikaajalisemateks partneriteks on Eesti Energia, Viru Keemia Grupp, Tehnopolis Ülemiste, Harju Elekter, Eesti Mäeselts, Merko Ehitus, Telia, Nordecon, Väino Kaldoja ja Trev-2. Viimase 20 aasta jooksul on Eesti ettevõtted ja eraisikud kokku toetanud TalTechi tudengeid pea 3,5 miljoni euro väärtuses.

  • Stipendiumitega saab tutvuda TalTechi kodulehel: SIIN
Head Uudised GoodNews