1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TALVEMÕNUD! Talvepealinnas Otepääl saab jätkuvalt talvemõnusid nautida
TALVEMÕNUD! Talvepealinnas Otepääl saab jätkuvalt talvemõnusid nautida

TALVEMÕNUD! Talvepealinnas Otepääl saab jätkuvalt talvemõnusid nautida

Foto: Ilmo Tamm
Foto: Ilmo Tamm

Vaatamata sellele, et viimased vihamsajud on pühkinud ära kogu lumikatte, on tänane mahasadanud lumi Otepääl taastanud mõnusa talveilma ning paljud talveatraktsioonid ootavad endiselt külalisi.

Eesti suurimas talvepargis – Otepää Winterplace’s tehakse täna hooldustöid, kuid homme ollakse avatud 10-20 ja pühapäeval 10-18. Otepää Winterplaces leiavad huvitavaid talviseid tegevusi erinevas vanuses lapsed, noorukid ja täiskasvanud. Lustijaid ootavad snowtubingurajad, kelgumägi, iglukino, väikelaste tuubikarusell ja jätkuvalt palju lund. Teid tervitab seal põhjapõder Rudolf, kellega saab teha pilti.  Otepää Winterplace juhataja Siim Kalda ütles, et kolmenädalane vihmaperiood on selleks talveks läbi saanud, Otepää Winterplace on selle ilusti üle elanud. „Täna öösel mahasadanud looduslik lumi on piirkonna teinud muinasjutuliselt kauniks ning seda tuleb lähipäevadel veel juurdegi,“ rääkis Siim Kalda. „Otepää Winterplace-i tuubirajad on heas korras ning talvemõnusid saab täiel määral nautida. Nädalavahetusel oleme avatud tavapärastel kellaaegadel.“

Foto: Monika Otrokova
Foto: Monika Otrokova

Tehvandi Spordikeskuses on avatud 2,7 km kunstlumest valmistatud suusarada suusatamiseks nii klassika- kui vabatehnikas. Rada on jätkuvalt sulamas, kuid eile toimunud lumevedu ja öösel mahasadanud õhuke lumekiht on teinud raja olukorra paremaks ja rada on treeninguteks heas seisukorras. Endiselt on rada kitsas ja kohati vesine ja jäine (eriti ohtlik viraažiga laskumine) ning rada ei sobi hästi algajatele ja pühapäevasuusatajatele.  Kunstlumest 2,7 km rada, staadion ja  lasketiiru staadion on valgustatud õhtul kuni kell 21.00. Looduslikul lumel radasid  endiselt ei ole.

Foto: Monika Otrokova
Foto: Monika Otrokova

Huvilisi ootavad 7 rajaga Tehvandi  ja 9 rajaga Veski Spordibaasi talvised disc golf´i pargid.

Priit Tammemägi Kuutsemäe ja Munamäe mäesuusakeskustest kinnitas samuti, et tänane lumesadu parandas mägede olukorda tunduvalt. „Mõlemad mäed on avatud, nädalavahetusel toimub Munakal kaks võistlust – Alexela Alpituuri noortesari ja Valgamaa Meistrivõistlused mäesuusatamises,“ ütles Priit Tammemägi.

Foto: Monika Otrokova
Foto: Monika Otrokova

Teisipäeval ja neljapäeval viib Munaka Express mäesuusasõbrad Kuutsemäele! Vaata täpsemalt ja broneeri omale kindlasti koht internetis www.munakas.ee/suusabuss!

Loodusturism.ee pakub Otepää piirkonnas seiklustegevust tõukekelkudel, matkasuuskadel ja lumeräätsadel. Pühajärvel on avatud ka jäärada tõukekelgutamiseks ning uisutamiseks. 13. veebruaril toimuma pidanud “Esimene Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel” on edasi lükatud 5.märtsile!

Põnevad üritused nädalavahetusel Otepääl

Ööklubis Comeback reedel Bacardi hullutav Letipidu „Let`s Get Wild“, Dj-d Erlend Aav & Marko Kiljak; Go-Go Girls Showbaar ja –baarmenid ja laupäeval Comeback WinterLive 6“, kus esineb  KARL-ERIK TAUKAR & LIVE BAND!

Laupäeval kell 20 esineb GMP Clubhotel&Pühajärve restoranis sõbrapäevast inspireeritud romantilise kavaga Ingmar Päid klaveril.

Elav muusika ka reedel ja laupäeval Pühajärve Spa ja Puhkekeskuse pubis.

Otepää lumeinfot koostab Otepää Turismiinfokeskus. Küsi lisainfot Otepää Turismiinfokeskusest tel 766 1200

Head Uudised GoodNews