1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Tambet Tuisk ja Evelin Võigemast mängivad filmis “Elu on töö on elu“
Tambet Tuisk ja Evelin Võigemast mängivad filmis “Elu on töö on elu“

Tambet Tuisk ja Evelin Võigemast mängivad filmis “Elu on töö on elu“

Töö- ja pereelu ühitamisel ei tohi jätta unarusse enda vajadusi, ütleb mängufilm „Elu on töö on elu“.

Musta komöödia peategelasteks on perekond (Tambet Tuisk ja Evelin Võigemast), kel kohustusi rohkem kui aega. Neilegi tundub alguses, et nad peavad ise kõigega hakkama saama ja abi küsimine ei tule kõne allagi. Asjad hakkavad laabuma siis, kui isa ja ema julgevad oma tööandjatega (Liina Vahtrik ja Ain Mäeots) rääkida ning ka koolist ja kohalikust omavalitsusest abi küsida.

Filmi produtseeris võrdsete võimaluste voliniku kantselei. “Tööd tuleb nõuetekohaselt ja hästi teha ja oma perekonna eest tuleb samuti hästi hoolitseda. Alaealiste laste eest tuleb mõlemal vanemal perekonnaseaduse järgi võrdsel määral hoolt kanda. Kuid abi ja tuge võivad vajada ka teised pereliikmed, olgu selleks puudega, ent juba täiskasvanud laps või eakad vanemad või vanavanemad. Sageli satuvad kohustused samale ajahetkele ja selle kõige keskel veel ka omaenda vajadustega arvestamine võibki olla keeruline,” selgitab võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta.

Osa töö- ja pereelu ühitamise kohustusi saab pikalt ette planeerida ja koos tööandjaga varakult plaane teha, aga on selliseid edasilükkamatuid kohustusi, mis sajavad kaela nagu välk selgest taevast. Laps võib ootamatult haigestuda ja tuleb koos temaga öö haiglas veeta. Tekkida võib vajadus laps koosolekule kaasa võtta, mis pehmelt öeldes tekitab kolleegides hämmeldust. Ootamatult võib juhtuda, et eakas ema või isa ei saa mõnda aega oma kodus üksinda hakkama ja elu nõuab kiiret ümberkorraldamist. Kuidas muuta perekonna liikmete elukorraldust, kui pakutakse suurepärast tööd välisriigis? Kõigile neile küsimustele leiab vastuseid läbi pisarate filmist “Elu on töö on elu”.

Filmi tootja on Kuukulgur Film ja režissöör Jan Erik Nõgisto. Film linastub ETV-s 25. novembril. Film on leitav ka Jupiterist, Teliast, Elisast ja veebilehelt Toopereelu.ee.

Head Uudised GoodNews