1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tammemäele istutatakse üle 100 tamme
Tammemäele istutatakse üle 100 tamme

Tammemäele istutatakse üle 100 tamme

Raplas istutatakse 8. juunil Tammemäele üle 100 tamme.

Raplat ümbritseb loodus. Linna lääneserval asub Tammemägi, mis pärineb aegade hämarusest. Kohapärimus räägib, et seal on peetud sidet esivanemate hingedega, suheldud hingepuudega ja suvistel pööripäevadel kogunetud pidutsema. 1986. aastal rajati Tammemäe loodusliku nõlva rüppe laulu- ja tantsuväljak, mis on teeninud elanikke tänaseni.

Rapla kandi laulude ja tekstide looja Urve Pärt on laulikus „Seitse Rapla laulu” (2001) kirjeldanud Tammemäed kui legendi järgi tülitundlikku kohta: “Siis, kui vennas vihaväes venna vastu tõstab käe, ükski tamm ei juurdu Tammemäel!”

Seni on Tammemäel tõepoolest juurdunud vaid mõned tammed. See ei tähenda, et just tüli majas oleks, aga õhkkond võiks sõbralikum olla küll. Tulevikus kujundatakse sinna ulatuslik, paljude tammedega looduspark. Uuendatud laulu- ja tantsuväljak valmis juba sel kevadel.

8. juunil liigutakse laulupeotulega rongkäiguna Tammemäele, kus avatakse uus lauluväljak. Seejärel toimub Tammemäe pargi tulevasel suurel alal midagi täiesti erakordset: vallaaedniku üksikasjaliku plaani järgi istutatakse korraga üle 100 tamme.

Igal tammel on vader, kes puu istutab ja seisab ka edaspidi selle eest hea, et tamm kenasti kasvaks ja kosuks. Üleskutsele hakata tammede vaderiks reageerisid nii pered, asutused kui ka erinevad tantsu- ja muusikakollektiivid.

Tammed on Rapla kingitus Eestile!

Tammede istutamist ja EV 100 jääb meenutama temaatiline metallist tahvel Tammemäe lauluväljaku betoonalusel.

8. juunil on Raplas melupäev, kus erinevaid tegevusi leidub noorele ja vanale.

Head Uudised GoodNews