1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna algab Eesti toidu kuu
Täna algab Eesti toidu kuu

Täna algab Eesti toidu kuu

4. septembril avab maaeluminister Urmas Kruuse Tartumaal Eesti Põllumajandusmuuseumis Eesti toidu kuu. Sel aastal seitsmendat korda tähistatava Eesti toidu kuu raames toimub kuni oktoobri alguseni üle riigi kümneid toidule pühendatud üritusi.

Eesti toidu kuu pirukas lõigatakse lahti Eesti Põllumajandusmuuseumis Tartu sügislaada ja näituse „Tõuloom“ raames orienteeruvalt kell 10.30.

„Septembris on meie toidulaud kõige rikkalikum – saada on rohkelt värsket toorainet meie aedadest, põldudelt ja metsadest. Rõõmustav on näha, et toidusündmusi jagub nii saartele kui ka mandrile, nii täiskasvanud kui ka pisikestele toidusõpradele. Kutsun kõiki üles Eesti toidu kuu raames oma tarbimisharjumustele tähelepanu pöörama, senisest enam toidu teekonnale mõtlema ning kasutama ka head võimalust talvevarusid soetada,“ lausus maaeluminister Urmas Kruuse.

Ministri sõnul toimub septembris üle Eesti hulgaliselt toidule pühendatud üritusi – nii toidufestivale, laatasid, mitmesuguseid konverentse kui töötubasid. Programmis on samuti toidufilmide festival, lastele mõeldud saatesari ning toidukuu pakkumisi võib leida ka jaekaubandusest.

„Üle 70% siinsetest tarbijatest eelistab kodumaist toitu, see näitaja on püsinud pikalt stabiilsena. See kinnitab, et meie toidutootjad on olnud tublid ja nad on tootnud head Eesti toitu. Kodumaist toidukaupa iseloomustab tarbijate hinnangul eelkõige värskus, harjumuspärane maitse, usaldusväärsus ja kõrge kvaliteet,“ lausus Urmas Kruuse.

Lisaks Eesti toidu kuu avamisele tutvustatakse Tartu sügislaadal sõira ja selle tegemist. Näitusel „Tõuloom“ saab näha küülikuid, lambaid, linde, veiseid ja hobuseid ning toimub rakendispordi näidisvõistlus.

Lähemalt saab Eesti toidu kuust lugeda ning endale osalemiseks meelepärase ürituse valida aadressil www.eestitoit.ee.

Head Uudised GoodNews