1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Täna algab Lennusadamas Titanicu nädal
Täna algab Lennusadamas Titanicu nädal

Täna algab Lennusadamas Titanicu nädal

Täna algab Lennusadamas Titanicu nädal18. veebruaril algab Eesti Meremuuseumi Lennusadamas Titanicu nädal, mille jooksul toimub mitmeid Titanicu ja allveearheoloogiaga seotud üritusi. Maailma tippteadlaste lahkavad oma ettekannetes Titanicu vraki, allveearheoloogia ja sajanditaguse migratsiooni valdkondi. Lisaks toimuvad põnevad õhtused sündmused ja Lennusadama kinosaalis jooksevad Titanicu- teemalised dokumentaalfilmid.

Urmas Dreseni sõnul toob Titanicu nädal külastajateni palju sisulist infot mitte ainult Titanicust. „Maailma tipud nagu James Delgado, tunnustatuim Titanicu vraki uurija ja allveearheoloog ning Venemaa tippteadlane Anatoly Sagalevich, kes on sukeldunud Titanicu juurde, sõitnud allveelaevaga põhjapoolusele, on juba nii põnevad esinejad, et neid peab kuulama.

Ettekannete kuulamine on meile kõigile suurepärane võimalus pisut targemaks saada“, lisas ta. Merefoorumid on tasuta, sünkroontõlkega eesti keelde. Lisaks Merefoorumi vestlusõhtutele on tulemas kolm ajastust kantud sündmust. 21. veebruaril toimub Titanicu I klassi luksuslik õhtusöök, kus ühelainsal korral serveeritakse Lennusadamas Titanicu I klassi viimaseks
jäänud õhtusööki kogu selle täiuses – 11-käigulisena. Päev hiljem algab Iiri õhtu Titanicu III klassis ja 23. veebruaril ootab meeskondi Suur Titanicu mälumäng Mart Sanderiga.

Titanicu nädal kestab 25. veebruarini.

Head Uudised GoodNews