1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Täna anti Kait Kallile üle Oskar Lutsu huumoripreemia
Täna anti Kait Kallile üle Oskar Lutsu huumoripreemia

Täna anti Kait Kallile üle Oskar Lutsu huumoripreemia

Täna anti Palamuse rahvamajas näitlejale, lavastajale ja stsenaristile Kait Kallile üle Oskar Lutsu huumoripreemia. Kall on selle preemia 35. laureaat. 

Hakatuseks jutustas laureaat sellest, kuidas temast näitleja ja humorist sai ning vastas õhtujuhi Ivar Vinkmanni küsimustele. Kait Kalli laureaadiks „löömise“ tseremoonia viisid läbi Palamuse muuseumi pedagoog Aili Kalavus ja Jõgeva vallavanem Angela Saksing. Viimane avaldas lootust, et huumoripreemia näol tulnud tunnustus annab laureaadile innustust ja inspiratsiooni huumoripõldu edasi künda. 

Oskar Lutsu huumoripreemiat annab välja Jõgeva valla asutus Palamuse Kultuur koostöös Jõgeva vallavalitsusega ja preemiasumma koguneb suuresti üksikisikute ja asutuste-ettevõtete annetustest. Tänavuse huumoripreemia suuruseks kujunes 4000 eurot, mille laureaat lubas kulutada puhkamisele. 

Võrust pärit ja sealsest teatristuudiost teatripisiku külge saanud Kait Kall lõpetas 2011. aastal näitleja erialal Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia ja töötas aastatel 2012–2016 Von Krahli teatris. Pärast seda on ta tegutsenud vabakutselisena. Ta on rahvast naerutanud seriaalis „Naabriplika“ (Tola osatäitjana) ning püstijalakomöödiates „Midagi ikka“ (koos Priit Piusiga) ja „Plaan B“. Viimasel ajal on suur osa Kait Kalli ajast ja energiast kulunud teleseriaalide stsenaariumide kirjutamisele. Kaasstsenaristina on ta tegev olnud „Naabriplika“, „Alo“ ja „Mammade-papade“ juures. Elisa uute seriaalide „Uus algus“ ja „Piloot“ puhul on ta stsenaariumi ainuautor. 

„Uue alguse“ ja „Piloodi“ stsenaariumi eest oli Kait Kall esitatud tänavuse Eesti filmi- ja teleauhinna nominendiks aasta sisulooja kategoorias. Lisaks sellele k andideeris „Piloot“ aasta uue tulija tiitlile, „Uus algus“ parima teleseriaali tiitlile ning jalgpalli MM-i aegne projekt „Kinoteatri MM Katarsis“, milles tegi kaasa ka Kait Kall, parima erisaate tiitlile. 

  • Aastate jooksul on Lutsu huumoripreemiaga tunnustatud paljusid huumorivaldkonna tuntud tegijaid. Esimese preemia sai näiteks tuntud humorist Priit Aimla.
Head Uudised GoodNews