1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Täna esietendub Vabal Laval dokumentaalne lavastus sõjast
Täna esietendub Vabal Laval dokumentaalne lavastus sõjast

Täna esietendub Vabal Laval dokumentaalne lavastus sõjast

“Х** войне. M*** sõda. Ukraina. Kirjad rindelt.” on dokumentaalne lavastus sõjast, mis praegu Ukrainas toimub. Kuidas sõda algas ning sellest, mis saab inimestest, keda sõda lahutab. Lavastuse autor ning lavasataja on Julia Aug, mängivad Ivo Uukkivi (Eesti Draamateater), Rea Lest, Simeoni Sundja, Loviise Kapper ja Harald T. Rosenstrøm Norrast.

Lavastuse idee autor ning lavastaja on Julia Aug, kes on koondanud tekstid oma kirjavahetusest Ukraina pommivarjendites viibivate sõprade ja teatriinimestega: “Selline barbaarsus keset 21. sajandi Euroopat raputab meid kõiki. Teater ei saa jääda pelgalt kõrvaltvaatajaks, kui inimesed surevad, kannatavad. Kindlasti tuleb sellest Putini sõjast veel palju näitemänge, filme, raamatuid, kuid koos Vaba Lavaga otsustasime tegutseda kohe. Sest need kirjad ja lood mis minuni sõjakoldest jõuavad, on midagi enamat kui lihtsalt ajastukroonika. Need on pärisinimesed. Me peame nad kuuldavaks tegema.”

See on dokumentaalne tõend kirjades, mida praegu Ukrainas ja Venemaal viibivad sõbrad üksteisele iga päev kirjutavad. Tegu on projektiga, mis ei ole mitte ainult teatrilavastus vaid ka elav kroonika, sellest mis just praegu meie ajal, meie ümber ja meie eludega aset leiab. Näitemängul on kindel algus, kuid pole veel lõppu. Pole veel lõppu kuniks Venemaa sõda Ukrainas jätkub. Sügisel on juba uued vaated ja võimalik, et lisandunud uued kirjad.

Etendused

  • 14. ja 15. aprillil Tallinna Vabal Laval
  • 16. aprillil Narva Vabal Laval
  • 18.aprillil Tartu ERMis
  • 26.mail Tallinna Vabal Laval.

Rohkem infot leiab Vaba Lava kodulehelt.

Head Uudised GoodNews