1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. TÄNA I Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand juhib aastat kokkuvõtvat arutelu
TÄNA I Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand juhib aastat kokkuvõtvat arutelu

TÄNA I Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand juhib aastat kokkuvõtvat arutelu

20. detsembril kell 15 korraldab ja juhib Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand oma viimast 2021. aasta veebiarutelu teemal “2021 – millisena jääme seda meenutama”.

Kaljurand tahab selle aruteluga tõmmata joone alla lõppevale aastale, mida varjutas jätkuvalt COVID-19, aga mida iseloomustavad ka teised huvitavad teemad. “Mõtlesin pikalt, mis teemadel ja kellega tahaksin aastat kokkuvõtvas arutelus rääkida. Valisin inimesed, kelle arvamus läheb korda minule ja paljudele teistele Eestis ning teemad, mis jäid kõige rohkem meelde lõppevast aastast,“ sõnas ta.

Arutelul osalevad Paavo Nõgene (Tallinki juht ja juhatuse esimees), Kristel Rannaääre (Eesti LGBT ühingu tegevjuht), Andri Maimets (Eesti Kontserdi kommunikatsioonijuht) ja Kertu Birgit Anton (kodanikuaktivist ja Fridays For Future Eesti korraldaja).

Kaljuranna hinnangul on 2021. aasta märksõnaks COVID, mis mõjutas igat üksikisikut ja ühiskonda tervikuna. Suure majandusliku löögi said teiste seas ka turismi– ja kultuurisektor. “Paavo Nõgene ja Andri Maimets tunnevad nimetatud valdkondi läbi ja lõhki ning on aasta jooksul korduvalt sõna võtnud, kuidas nimetatud sektoreid toetada ja elus hoida. Paavo Nõgene on teinud valitsusele mitmeid ettepanekuid vaktsineeritute arvu suurendamiseks ja pandeemia kontrolli alla saamiseks. Arutelu esimeses pooles räägiksimegi nendel teemadel,” ütles Kaljurand.

Lisaks on märksõnadeks Eesti kontekstis ka abielureferendum ja kliimapoliitika. 2021. aasta alguses oli Eestis teravalt üleval abielureferendum, novembris lükkas aga riigikogu õiguskomisjon tagasi petitsiooni perekonnaseaduse muutmiseks, millele kirjutas alla 35 805 inimest. Aasta teisel poolel toimus Glasgow’s kliimakonverents, kus oli kohal nii Eesti ametlik delegatsioon kui ka kliimaaktivistid.

“Nendel teemadel tahaksin kuulda Kristel Rannaääre ja Kertu Birgit Antoni arvamust. Tahaksin uurida, millised mõtted ja soovid võtavad nemad kaasa uude aastasse. Suure tõenäosusega ei saa mööda ka rekordilistest energiahindadest,” selgitas Kaljurand.

Ta täpsustas, et tegemist on heade tuttavate, et mitte öelda sõprade vestlusega, mistõttu on ta kindel, et vestlus saab olema huvitav, õpetlik ja optimistlik. Kaljurand ise loodab lisada arutelusse Brüsseli meeleolusid ja arvamusi.

Arutelud on vaadatavad siit.

Head Uudised GoodNews