1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Täna hommikul toimub Mustamäe lasteaedade laulupeoke „Kes aias“
Täna hommikul toimub Mustamäe lasteaedade laulupeoke „Kes aias“

Täna hommikul toimub Mustamäe lasteaedade laulupeoke „Kes aias“

Täna, 29. mail kell 10.30 tasub tulla Tallinna Saksa gümnaasiumi staadioni juurde laulupeorongkäigule kaasa elama – kõik on oodatud!

„Eestlane on teadupärast laulurahvas juba maast madalast,“ ütleb Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. „Meie lasteaedade laulupeoke on selle elav tõestus. Kui suurest üldlaulupeost möödub tänavu 150 aastat, siis esimene Tallinna Liivaku lasteaia eestvedamisel toimunud Mustamäe lasteaedade laulupeoke sai teoks 15 aastat tagasi – väikese juubeli nägu number seegi. Väga uhke, nii et soovitan kõigil mustamäelastel, kel võimalik, tulla meie väikestele laululindudele kaasa elama!“

Mustamäe lasteaedade VII laulupeokesest „Kes aias…” võtab osa 13 lasteaeda. Dirigendiks on traditsiooniliselt Raul Talmar, vaid eelmisel peol lauldi dirigent Valter Soosalu taktikepi all. Laulupeoke algab uhke rongkäiguga gümnaasiumi staadioni kõrvalt ja liigub puhkpillimuusika saatel Liivaku lasteaia õuealale. Rongkäiku juhib laulupeokese tuli, lehvivad Eesti, Tallinna ja Mustamäe lipud, pidulikku teekonda ilmestavad lasteaedade lipud, maskotid jne.

„Meie pidudel on olnud palju toetajaid,“ ütleb Liivaku lasteaia õppealajuhataja ja laulupeokese projektijuht Karin Mägi. „Õla on alati alla pannud ka Mustamäe linnaosa valitsus. Suured tänud selle eest. Laulupeokese patroon on presidendiproua ja folklorist Ingrid Rüütel, kes on ka tänavusele peole oodatud. Kõik on teretulnud Liivaku lasteaia õuealale peokesele kaasa elama!“

2007. aastal omistas Mustamäe LOV Liivaku lasteaiale teadus-, haridus- ja kultuuriauhinna „Mõtlev mees”, 2017. aastal saadi Tallinna haridusameti tunnustus „Parim koostööprojekt”.

Head Uudised GoodNews