1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Täna ja homme selguvad parimad õpilasfirmad
Täna ja homme selguvad parimad õpilasfirmad

Täna ja homme selguvad parimad õpilasfirmad

21. mail valitakse veebigala vahendusel aasta parim õpilasfirma.

Finaalis on kokku 24 õpilasfirmat üle Eesti, kellest viimasesse vooru ehk superfinaali pääseb 12. Kõik on oodatud õpilasfirmadega lähemalt tutvuma ja oma lemmiku poolt hääletama, sest lõppvõistlusel antakse välja ka alati ihaldatud rahva lemmiku tiitel. Hääletus lõppeb reedel kell 14.

Veel täna õhtul oodatakse potentsiaalseid kliente Solarise keskuse välialale, kus toimub võistluse stendivoor ehk noored peavad reaalsete klientide ees demonstreerima oma müügioskusi, suhtlust ja väljapaneku tegemise teadmisi. Kõikidele huvilistele annab see võimaluse otse noortelt osta nende põnevaid tooteid.

Junior Achievement Eesti tegevjuht Kersti Loor märkis, et taaskord on finaali pääsenud noored ettevõtjad väga entusiastlikud ning lisaks lahedatele toodetele on noortes ka tugev ettevõtlusepisik. „Võistluse eesmärk ei ole ju tegelikult valida parimat äriideed, vaid ikka ettevõtet. See tähendab, et lisaks ideele peavad noored näitama ka suurepärast meeskonnatööd, arusaamist finantsidest, turundusest ja müügist ning jätkusuutlikkust pärisfirmana toimetulemiseks,“ selgitas Loor. „Korraldajatel on eriti tore näha seda, et finaalis on noori üle Eesti. Näiteks Põlva Gümnaasiumist on lausa kolm õpilasfirmat.“

Eesti parima õpilasfirma valimine toimub peamiselt veebi vahendusel. Võistluseks kogunevad noored Hilton Tallinn Park hotelli, kus igal õpilasfirmal oma numbrituba, kust nad saavad teleri vahendusel võistlust jälgida. Enda esinemise ajaks saavad õpilased numbritoast välja tulla, et ülekanderuumis žürii ette astuda.

Parima õpilasfirma võistlust toetavad SEB Pank, Wise, Change Invest, Tallinna Ettevõtluskeskus ning ettevõtlusõppeprogramm Edu ja Tegu Euroopa Sotsiaalfondist.

Eesti parim õpilasfirma 2021

20.05 kella 16-19 stendivoor
21.05 kella 11-12.30 esitlused
21.05 kella 14-16 auhinnagala

Ülekanded toimuvad ka Facebookis.

Head Uudised GoodNews