1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna moodustatakse Tallinnas Solidaarsuskett Valgevene toetuseks
Täna moodustatakse Tallinnas Solidaarsuskett Valgevene toetuseks

Täna moodustatakse Tallinnas Solidaarsuskett Valgevene toetuseks

Balti riikide algatus Valgevene toetuseks on levinud üle terve maailma ning kokku 32 riiki on otsustanud solidaarsusüritusega liituda. Eesti solidaarsuskett algab Vabaduse väljakult, kust see ulatub Valgevene saatkonnani.

Valgevenest saabub aina murettekitavamaid uudiseid. Vägivallalaine on küll rahunenud, ent repressioonid ja salapärased surmad toimuvad ikka. Võim on Lukašenko režiimi käes ning ta levitab riigile kuuluva meedia kaudu propagandat edasi. Näib, et meedia on Venemaa kontrolli all. Vallandatud ajakirjanike ja spetsialistide asemele on palgatud Venemaa töötajad. Valgevene Capital TV jagab propagandavideosid, mis mustavad Svetlana Tikhanovskayat. Lukašenko süüdistab Tikhanovskaya uut koordineerivat nõukogu võimu haaramises. Rahvas kardab, et see võib viia isegi kodusõjani.Tuhanded välismaal elavad valgevenelased on otsustanud repressioonile ja ebaõiglusele vastu astuda ning toetada uut ja vaba Valgevenet. Praegu on kokku 32 riiki loonud projekti Valgevene toetuseks nimetusega “Vabaduse tee”.

Kõik on oodatud täna, 23. augustil kell 19 liituma solidaarsusketiga. Parema koordineerimise jaoks on Tallinna inimkett jaotatud nelja sektorisse. Asukoha valida ja registreeruda saab SIIN!

Siit leiab nimekirja riikidest, kes solidaarsusketis osalevad!

Head Uudised GoodNews