1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna õhtul esimene jalutuskäik giidiga! Suvine Kadriorg ootab külastajaid
Täna õhtul esimene jalutuskäik giidiga! Suvine Kadriorg ootab külastajaid

Täna õhtul esimene jalutuskäik giidiga! Suvine Kadriorg ootab külastajaid

Täna, 29. juunil toimub selle suve esimene jalutuskäik Kadrioru pargis koos giidiga, mis jätkub sariüritusena kuni hooaja lõpuni. Lisainfot jalutuskäikude ja kõigi muude ürituste kohta saab pargi kodulehelt www.kadriorupark.ee ning sotsiaalmeediast www.fb.com/kadriorupark.

Ekskursioonid (üks eesti ja teine vene keeles) pargis algavad kell 17 Kadrioru Luigetiigi kaldal oleva päikesekella juurest. Jalutuskäik kestab umbes kaks tundi. Eestikeelseid jalutuskäike juhib Kadrioru Pargi muuseumi kuraator Elle Pent ja venekeelseid teabejuht Susanna Olshevskaya.

Suvehooaeg Kadriorus pakub mitmeid elamusterohkeid kultuuriüritusi. 21. juulil tähistatakse Kalamaja kalmistupargi taasavamist ja kell 19.00 esineb ansambli Traffic akustilise kontserdiga.

22. juulil tähistab Kadrioru park oma 299. sünnipäeva, tegevusi pakutakse nii väikestele kui ka suurtele. Traditsiooniliselt toimuvad lossiaia mängud, päevastel kontsertidel võib kuulda erinevaid kodumaiseid esinejaid – Kadri Voorand koos Estonian Cello Ensemble’iga ja Pille Lille Muusika Fondi kontsert, kus esitatakse katkendeid tuntud ooperitest. Samuti toimuvad päeva jooksul tegevused veel Kadrioru kunstimuuseumis, Peeter I majamuuseumis, Eduard Vilde muuseumis ja Lastemuuseumis Miiamilla.

10. augustil võib Kadrioru pargi Kontserdiväljakul kuulda ooperimuusikat, kell 19 algaval Alion Balticu ooperimuusika festivali avagaalal “Armastus Itaalia moodi!”

Üles astuvad solistid maailma juhtivatest ooperiteatritest: Metropolitan Opera, La Scala, Peterburi Maria teater, Eesti Rahvusooper Estonia ja mitmed teised; sümfooniaorkester Molodechno Valgevenest. Giacomo Puccini rollis armastatud saatejuht, kunstnik ja muusik Mart Sander. Esitamisele tuleb muusikat Puccini, Verdi, Donizetti ja Bellini ooperitest.

25. augustil lõppeb 2017. aasta Lillefestival ja suure iga-aastase lillepeo lõpetab Lenna kontsert. Lõputseremoonial tänatakse osalejaid ja külalisi ning premeeritakse parimaid teemaaedu. Kindlasti kuulutatakse ka välja käesoleva aasta rahva lemmik ning antakse teada järgmise aasta lillefestivali aedade teemad.

Aasta lõpetab traditsiooniliselt festival Valgus kõnnib Kadriorus, mis sellel aastal juhatab sisse Kadrioru 300 juubeli ja pakub silmailu lausa kahel järjestikusel päeva.

20.-21. septembril on võimalik vaadelda Kadrioru pargis erinevaid väljapanekuid ja valguslahendusi ning kuulata saab taas tuntud kodumaa muusikuid.

Head Uudised GoodNews