1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna on väljas töötamise päev – mida pakkida välikontoriks oma seljakotti?
Täna on väljas töötamise päev – mida pakkida välikontoriks oma seljakotti?

Täna on väljas töötamise päev – mida pakkida välikontoriks oma seljakotti?

Õuekontori saab püsti nii koduhoovis, pargis kui matkarajal. Mida aga on tarvis kaasa pakkida, et seadmed terve tööpäeva kenasti vastu peaksid ning töö hõlpsamalt aga ka lõbusalt tehtud saaks?

Tele2 Eesti personalidirektor Helena Evert ütles, et paindlik tööaeg ning aeg-ajalt välikontori tegemine on hea vaheldus, mis ei tekita rutiini ja annab tihti palju paremad töötulemused.

„Õues töötamine on väheste soojade Eesti ilmade juures midagi, mida võiksid ettevõtted palju rohkem soodustada, kui tööspetsiifika vähegi lubab,“ rääkis Evert ning tõi näite, et ilusate ilmade saabudes on ka Tele2-s üha enam osakondade koosolekuid toimumas hoopis lähedal asuvas Kadrioru pargis.

Mida aga võtta kaasa, kui planeerid teha tööpäeva väljas? Helena Evert annab mõned lihtsad nutisoovitused.

Nutitelefon

Elementaarne seade, mis on meil peaaegu alati kõikjal kaasas. Selle abil saab lugeda nii uudiseid, vastata meilidele, kuulata raadiot, jagada interneti kui tellida endale lõunasöök toidukulleri rakenduse kaudu endale meelepärasesse välikontorisse.

Samas tuleb meeles pidada, et nutitelefon ei ole mõeldud tundide pikkuseks järjest töötamiseks. Sestap tasub seljakott pakkida ka järgmistes punktides tulevad soovitused.

Akupank

Võta kindlasti endaga kaasa võimekas akupank – või mitu, sest kuigi telefoni aku võib olla kodus täis laetud, tuleb ereda valguse käes ekraani heledust suurendada, mis omakorda aga võtab palju rohkem energiat. Interneti kasutamine, selle hotspotga jagamine ning muusika kuulamine võtavad samuti oma osa ning nii võibki juhtuda, et telefoni aku saab kiirelt tühjaks. Mõned võimsamad akupangad on abiks ka uuemate USB-C laadimisega laptopide puhul.

Akupanga abil saab lisaks laadida ka kaasaskantavaid kõlareid, tahvelarvuteid või anda voolu taskuruuterile.

Seade internetiks

Kuigi esialgu võib tunduda, et telefoni abil jagatavast internetimahust ja kiirusest piisab, siis terve päeva sedasi tööd teha on keeruline. Sestap võib otsida nii paiga, kus levib avalik Wi-Fi, kui ka haarata kaasa ruuteri, mille seadistamine on lihtne ning vaja on vaid pistikut, et panna seade vooluvõrku või ammutada jõudu akupangast.

Kaasaskantav kõlar või kõrvaklapid

Kõik ei soovi pidevalt olla muusika sees, kuid täistunniuudiseid maailma asjadega kursis olemiseks on hea kuulata väikeset taskuraadiost/kõlarist. Samuti loob muusika meeleolu ning on inimeste motivatsioonis tihti olulisel kohal. Nutikamad juhtmevabad kõlarid on ka veekindlad ning asendavad osaliselt akupanka, lahendades mitu muret korraga.

Vastupidiselt kõlarile, võib vahel välikontor osutuda ka väga lärmakaks paigaks, kui viibid mõne populaarse ja tihti kasutatava pargi, kohviku või matkaraja läheduses. Selleks abistavad hästi kõrvaklapid, mis summutavad välist müra ning aitavad paremini keskenduda. Võid kuulata nii endale rahustavat muusikat kui kuulata lihtsalt vaikust.

Head Uudised GoodNews