1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Täna saab Kristiines tasuta ära anda nii ohtlikke jäätmeid kui ka kasutuskõlblikke esemeid
Täna saab Kristiines tasuta ära anda nii ohtlikke jäätmeid kui ka kasutuskõlblikke esemeid

Täna saab Kristiines tasuta ära anda nii ohtlikke jäätmeid kui ka kasutuskõlblikke esemeid

15. mail toimub Kristiines linnaosas ohtlike jäätmete kogumisring, mille käigus on igaühel võimalus tasuta utiliseerida ohtlikud olmejäätmed. Tegemist on juba traditsiooniks saanud iga-aastase kogumisringiga.

“Täna on kõigil võimalik tasuta ära anda kogunenud ohtlikud jäätmed utiliseerimiseks ja kogumisring on pandud kokku selliselt, et peatumispunktid on jaotunud üle kogu linnaosa, et kõigil oleks võimalus mugavalt oma jäätmed ära anda,“ selgitas Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

Ohtlikud jäätmed suunatakse edasi Epler & Lorenz AS-ile taaskasutuseks ja materjalidena ringlusesse ning seeläbi ei satu need olmejäätmete hulka või loodusesse. Lisaks tavapärastele asukohtadele lisandub sel korral mitmeid uusi mugavaid peatumispaiku.

Ohtlike jäätmete kogumisringi peatused Kristiines:

 10.00-10.30 Alajaama 1

(Järve raudteejaama parkla) UUS!

 10.40-11.10 Seebi 32a ees

 11.20-11.50 Tondi/Linnu tee ristmikul

(Tondi 44 ees)

 12.00-12.30 Lagle pst 2 juures UUS!

 12.40-13.10 Luige 3 kinnistu juures

(Tedre põik ja Luige tn nurga tühermaal)

 13.20-13.50 Räägu pargi pakendi-

konteinerite juures (Tüve tänaval) UUS!

 14.00-14.30 Sõpruse Rimi parklas (Sõpruse pst 174/176)

 14.40-15.10 Koskla 3 ja 5 vahel parklas

 15.20-15.50 Mustamäe tee 39

parklas (pakendikonteinerite juures)

  • Kogumisringidele oodatakse üle andma järgmisi majapidamises tekkivaid ohtlikke jäätmeid: ohtlikke aineid sisaldavad ja nendega saastunud pakendid; akud ja patareid, sh pliiakud; vanad ravimid; värvide, lakkide liimide ja lahustite jäägid; õlid ja rasvad, mitmesugused määrdeained; absorbendid, filtermaterjalid, saastunud kaltsud ja kaitseriietus jms; õlifiltrid ja antifriisi jäägid; nakkusohtlikud teravad ja torkivad jäätmed (nt vanad süstlad jmt); aiandusmürgid ja väetiste jäägid, pestitsiidid; kemikaalijäägid (happed, leelised, fotokemikaalid ja muud olmekemikaalid); ohtlikke aineid sisaldavad pesuained; elavhõbedat sisaldavad jäätmed (nt vanad kraadiklaasid, päevavalguslambid ja säästupirnid); vanad elektri- ja elektroonikaseadmed.

Samuti toimub kasutuskõlblike esemete kogumisring, mille ajagraafik ja peatumispaigad on:

 10.00-10.30 Alajaama 1

(Järve raudteejaama parkla)

 12.00-12.30 Lagle pst 2 juures

 14.00-14.30 Sõpruse Rimi parklas

(Sõpruse pst 174/176)

Kasutuskõlblike esemete kogumisringi käigus võetakse vastu terveid ja puhtaid: raamatuid; nõusid ja muid köögitarbeid; riideid ning muid kodutekstiile; mänguasju; jalanõusid; hobivahendeid ja sporditarbeid; muusika- ja filmimaterjale (DVD, VHS jms); sisustusesemeid (sisustuskaunistused, kujukesed, linikud jms); aksessuaare (ehted, kotid, vööd, prillid jms); väiksemaid töötavaid elektroonikaseadmeid (nt föön, röster, veekeedukann, mikser, mikrolaineahi jms).

„Jäätmete liigiti sorteerimine ja reeglipärane äraandmine on linnakeskkonna kaitsmise seisukohalt ülitähtis. Tallinna linn on teinud suure panuse keskkonda säästvatesse meetmetesse ja tegevustesse, et siin oleks praegu ja tulevikus hea puhtas ning hoitud linnakeskkonnas elada. Kasutage kindlasti seda võimalust,“ rõhutas Riibe.

Head Uudised GoodNews