1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna tähistatakse üleeuroopalist muuseumiööd
Täna tähistatakse üleeuroopalist muuseumiööd

Täna tähistatakse üleeuroopalist muuseumiööd

18. mail tähistatakse üleeuroopalist muuseumiööd. Nõmmel on sel täna 18–23 avatud Nõmme muuseum (Jaama 18), Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse muuseumiosakond (Väikese Illimari 12) ja kabemuuseum (Vikerkaare 10, Nõmme huvikooli 3. korrus).

Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis rääkis, et endises Nõmme raudteejaamas tegutsevas muuseumis saab tänavusel muuseumiööl kohtuda vanade jalgrataste koguja Toomas Pihtiga. „Kuni 22. juunini on linnarahval võimalik Nõmme muuseumis näha põnevat näitust vanadest jalgratastest. Muuseumiööl räägib koguja põnevaid lugusid oma kollektsioonist ning tutvustab ka näitusel välja pandud rattaid,“ rääkis Šillis. Kohtumine Toomas Pihtiga algab kell 18. Näha saab rattaid aastaist 1880–1940, eriliseks pilgupüüdjaks on kõrgratas ehk ämblik.

Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse muuseumiosakonnas algab kell 18 lasteprogramm: avastame maja „Väikese kirjaniku raamatuga“, kirjutada saab sulepea ja kirjutusmasinaga. Kell 19 algab rahvuslike mustritega märgi meisterdamise õpituba. Võimalusi märgi valmistamiseks on palju: kas ise oma mustrit luues, olemasolevat märgitoorikut värvilisemaks muutes või muul moel kujundades. Abiks on juhendaja Astri Kaljus ja märgimasin. Töötoas osalemine maksab 2 eurot. Kell 20.30 algab muuseumiekskursioon.

Kabemuuseum on avatud kella 20–23. Muuseumiööl saab kabesimultaanil mõõtu võtta kuulsate ja kummalistega, toimub „öönips“ ja pimekabe õues.

 

Rohkem infot muuseumiöö kohta leiab aadressilt www.muuseumioo.ee.

Head Uudised GoodNews