1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna Tartus! Kellawärk toob tartlasteni üle 60 disaineri loomingu
Täna Tartus! Kellawärk toob tartlasteni üle 60 disaineri loomingu

Täna Tartus! Kellawärk toob tartlasteni üle 60 disaineri loomingu

Täna kell 11–17 toimub Sõbra majas (Kalevi 24) Tartu Loomemajanduskeskuse ja Disainimaja korraldatav traditsiooniline jõuluturg Kellawärk, mis on suurim jõulueelne disainiturg väljaspool pealinna.

Kellawärgil on kohal disainereid üle Eesti, et pakkuda tartlastele toredaid kingiideid ning võimalust soetada kinke otse nende loojatelt. Kohal on üle 60 disaineri, nende hulgas nii tuntud nimesid kui ka uusi põnevaid tegijaid.

Kellawärgi projektijuht Hedviga Vei sõnul leiab jõuluturult kingitusi nii naistele, meestele kui lastele. „Oleme valinud osalema just need disainerid, kelle looming sobib hästi jõuluvana kingikotti,“ täpsustas Vei.

Oma loominguga on kohal: Arro Keraamika, Kelpman, Liisa Soolepp, Helen Valk-Varavin, Kuul, Anni Ansmann, Maarja Sööt, Meeletu, Bliss Design, Eherüs, Uus Teater, Möh disain, Ideenahk, Ellie Larsen, Samelin, Agnes Veski, Kristi Kangro, Nutiknirbik, Tüümian, Katvos, Epp Mardi, Muru craft, Heikki Leis, Kadi Veesaar, Seco, Katrin Veegen, NyxbyMarge, Andron, Gerda Retter, Nordhale, Story of afterlife, Kedrina, Inga Radikainen, Etnowerk, Wool in Love, Olevus Art, Anu Vingissaar, Mari Jänese helkivad, Dreamlamb, Ilm by Karin, Joonas ja Elina Sildre, Nulku, Elle Mets, Sigrid Kuusk, Trükimuuseum, Kalistru ehted, Vaiguviiul, Neeledisain jt.

Söögi- ja joogipoolist pakub Spargli pop-up-kohvik.

Juba teist aastat toimub Kellawärk uutes ruumides, seekord Kalevi tänaval legendaarses Sõbra majas. „Sõbra maja nime teab vist enamik tartlasi, aga kui uurida, millal keegi sinna viimati sisse astus, siis tekib tavaliselt mõttepaus. See maja on oma olemuselt ideaalne üheks vahvaks disainituruks, lisaks on kõigil taas võimalus seda hoonet taasavastada,“ rääkis Hedviga Vei.

Jõulueelne disainiturg Kellawärk toimub Tartus juba üheksanda aastat.

Head Uudised GoodNews